ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ELF. ΕΝΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ 120 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

Όπως σημειώνει η εκπληκτική ομάδα πίσω από αυτό το πολύ επαναστατικό πρόγραμμα, το τηλεσκόπιο τους θα είναι το πρώτο και μοναδικό τηλεσκόπιο στον κόσμο, ικανό να απεικονίζει τους ωκεανούς.


Όπως σημειώνει η εκπληκτική ομάδα πίσω από αυτό το πολύ επαναστατικό πρόγραμμα, το τηλεσκόπιο τους θα είναι το πρώτο και μοναδικό τηλεσκόπιο στον κόσμο, ικανό να απεικονίζει τους ωκεανούς, τις ηπείρους και τη ζωή σε κοντινούς εξωπλανήτες. Σχεδιασμένο από το έδαφος, το ELF είναι ένας νέος τρόπος για την κατασκευή προσιτών μεγάλης κλίμακας τηλεσκοπίων για εξωπλανητική έρευνα.

Ιδιαίτερα εξειδικευμένο για να βλέπει εξωπλανήτες έως και 120 τρισεκατομμύρια μίλια (24 έτη φωτός) μακριά από τη Γη, το ELF έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση της ενεργειακής υπογραφής της ζωής ή των πιθανών χημικών δακτυλικών αποτυπωμάτων στην ατμόσφαιρα από το νερό (Η2Ο), το οξυγόνο CH4), και το όζον (Ο3), ή στην επιφάνεια από φωτοσυνθετικές βιο-χρωστικές.

Αυτό το πρωτοποριακό τηλεσκόπιο θα έχει την ικανότητα να βλέπει έως και τα 120 Τριλιτάρια μίλια στον εξωτερικό χώρο και να ανακαλύπτει τη ζωή πέρα ​​από τη Γη. Ονομάζεται ELF - που σημαίνει ExoLife finder - το τηλεσκόπιο θα ψάχνει στο σύμπαν για «χημικά δακτυλικά αποτυπώματα» της ζωής στην επιφάνεια των απομακρυσμένων ξένων κόσμων. Το τηλεσκόπιο θα έχει την ικανότητα να σπρώχνει τις εικόνες σε απομακρυσμένες ξένες ηπείρους και ωκεανούς.

Το καλύτερο μέρος, μπορείτε να είστε μέρος της. Το έργο είναι επί του παρόντος στο Kickstarter συγκέντρωση κεφαλαίων.

Μόλις κατασκευαστεί το τηλεσκόπιο, θα αρχίσει να ψάχνει τον Κόσμο με ένα κύριο στόχο: Να βρει αλλοδαπός ζωή, είτε είναι μικρό είτε μεγάλο.


Για να γίνει αυτό, θα ξεκινήσει με την εξερεύνηση του πρώτου του στόχου - ενός εξωγήινου κόσμου που βρίσκεται στο σύστημα Proxima Centauri που ονομάζεται Proxima Β που σκέφτηκε να τροχιάσει το αστέρι του στην κατοικήσιμη ζώνη του. Αυτό το σύστημα αστέρων είναι ο πλησιέστερος μας γείτονας που βρίσκεται περίπου 4,2 έτη φωτός μακριά.

Αυτό το τεράστιο αλλόκοτο τηλεσκόπιο κυνηγιού θα αποτελείται από δεκαέξι κάτοπτρα των 5 μέτρων, που βασίζονται στην τυπωμένη τεχνολογία καθρέφτη σύμφωνα με αναφορές του Ιδρύματος Πλανήτες.Μόλις ολοκληρωθεί, το τηλεσκόπιο αναμένεται να είναι 25 μέτρα πλάτος και θα βρίσκεται στην έρημο Atacama της Χιλής. Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, το τηλεσκόπιο ELF θα έχει τη δυνατότητα να εξερευνά απομακρυσμένους ξένους κόσμους που βρίσκονται μέσα σε 25 έτη φωτός από τον ήλιο μας.

Το πιο συναρπαστικό ίσως, θα έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει το κοντινό σύστημα Alpha Centauri.Το Alpha Centauri παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους αστρονόμους. Μόλις τελειώσει το τηλεσκόπιο ELF, οι ειδικοί εγκατασταθούν για να αναζητήσουν το γειτονικό σύστημα των αστεριών και τους πιθανούς πλανήτες για την απόδειξη της ζωής όπως το γνωρίζουμε.

Οι εμπειρογνώμονες θα χρησιμοποιήσουν το τηλεσκόπιο για να ξεγελάσουν τις ενεργειακές υπογραφές της ζωής στην ατμόσφαιρα του, καθώς και να αναζητήσουν την ατμόσφαιρα των πλανητών και να ανιχνεύσουν το νερό, το οξυγόνο, το μεθάνιο καθώς και το όζον. Ωστόσο, οι αστρονόμοι σημειώνουν πως το επαναστατικό τηλεσκόπιο τους θα μπορούσε ακόμη και να ανιχνεύσει φωτοσυνθετικούς οργανισμούς ή ακόμη και ίχνη θερμικών αποβλήτων στην επιφάνεια των πλανητών από προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς.

Ο Δρ. Svetlana Berdyugina, Διευθυντής του Ιδρύματος Kipenheuer για το Ιδρυμα Φυσικής Ηλιακής Φυσικής και Πλανήτες, καθώς και ο συνιδρυτής, δήλωσε: "Στόχος μας είναι να βρούμε τη ζωή σε πλανήτες που βρίσκονται έξω από το ηλιακό σύστημα, γνωστές και ως εξωπλανήτες".

"Σχεδιάσαμε ένα επαναστατικό τηλεσκόπιο με πολλά μεταλλουργικά υλικά, καθιστώντας τους καθρέφτες μας απίστευτα ελαφρύ και επίσης μειώνοντας το κόστος των τηλεσκοπίων μας κατά 10 φορές. Το ισχυρό νέο μας τηλεσκόπιο ExoLife Finder ή ELF θα μπορεί να βλέπει πλανήτες μέχρι 120 τρισεκατομμύρια μίλια μακριά και θα φανταστούν τους ωκεανούς, τις ηπείρους και τη ζωή σε εξωπλανήτες ", πρόσθεσε ο Berdyugina.


Επί του παρόντος, η ομάδα πίσω από το έργο αύξησε περίπου 17.000 δολάρια έναντι του αρχικού στόχου των 35.000 δολαρίων. Ελπίζουν να επιτύχουν σύντομα τον αρχικό τους στόχο, ελπίζοντας ότι όλα πάνε καλά.


Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου