4Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η ιδέα έχει προβληματίσει τους επιστήμονες και με την ανακάλυψη της νέας τέταρτης χωρικής διάστασης

Η έννοια του ταξιδιού στο χρόνο μπορεί σύντομα να είναι εφικτή καθώς δύο διαφορετικές ομάδες επιστημόνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη έχουν δείξει την ύπαρξη μιας τέταρτης χωρικής διάστασης.



Ήταν το 1905 που ο θρυλικός φυσικός Αλβέρτος Αϊνστάιν εισήγαγε για πρώτη φορά την έννοια της τέταρτης διάστασης όπου μπορούμε να κινηθούμε εγκαίρως. Έκτοτε, η έννοια έχει προκαλέσει σύγχυση στους επιστήμονες και με την ανακάλυψη της νέας τετάρτης χωρικής διάστασης, το μεγάλο όνειρο των ανθρώπων να ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο δείχνει σημάδια υλοποίησης.

Τα πρόσφατα κβαντικά πειράματα που διεξήχθησαν από ερευνητές από την Ελβετία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιταλία και το Ισραήλ αποκάλυψαν ότι εκτός από τον συμβατικό τριών αξόνων όπου ένα αντικείμενο μπορεί να μετακινηθεί προς τα πάνω, προς τα αριστερά ή προς τα πίσω προς έναν παρατηρητή, μια κρυμμένη τέταρτη διάσταση όπου τα αντικείμενα μπορούν να κινούνται σε νέες κατευθύνσεις κίνησης.

Μπορεί το 4D να κάνει το ταξίδι στο χρόνο δυνατό;

Ο Oded Zilberberg, κύριος συγγραφέας της μελέτης, λέει ότι η θεωρητική έννοια αυτού του πειράματος δείχνει ότι η ύπαρξη της τέταρτης διάστασης όπου τα αντικείμενα κινούνται σε νέες κατευθύνσεις θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και προς τα πίσω με το χρόνο.

Ο Mikael Rechtsman του Πανεπιστημίου του Πανεπιστημίου, ερευνητής της αμερικανικής ομάδας, αποκαλύπτει ότι η ερευνητική ομάδα κατάφερε να πάρει μια ματιά στο 4D χωρικό σύστημα, παρόλο που δεν μπορεί να αισθανθεί σωματικά.

Και οι δύο ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη πραγματοποίησαν πειράματα κβαντικής αίθουσας για να ανακαλύψουν την τέταρτη διάσταση. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, αν μπορεί να δημιουργηθεί το κβαντικό φαινόμενο Hall, είναι μια σταθερή ένδειξη της παρουσίας της τέταρτης διάστασης.

Μετά την ψύξη των ατόμων στο απόλυτο μηδέν, οι ερευνητές το έβαλαν σε ένα πλέγμα 2D με τη βοήθεια λέιζερ. Χρησιμοποιώντας περισσότερα λέιζερ, οι ερευνητές παγιδεύουν τα άτομα και τους κάνουν να κινηθούν. Οι κινήσεις των ατόμων συμπλήρωσαν το φαινόμενο του Quantum Hall, το οποίο σημάδεψε ότι η τέταρτη χωρική διάσταση είναι πραγματικότητα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτά τα νέα πειράματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πραγματική ζωή από τώρα, αλλά το νέο εύρημα θα οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο στον κόσμο της φυσικής. Καθώς τα πειράματα βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη, περισσότερη έρευνα θα ρίξει φως στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τέταρτη διάσταση, η οποία τελικά θα οδηγήσει στην υλοποίηση του «ταξιδιού στο χρόνο», το μεγαλύτερο όνειρο της ανθρωπότητας.

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου