ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 2019

Τα πρώτα διαπλανητικά διαστημόπλοια - για τον Άρη - θα είναι έτοιμα μέχρι το 2019.
Ο Elon Musk, ο άνθρωπος πίσω από το Tesla και το SpaceX, δήλωσε σε μια έκπληξη ερώτηση και απάντηση συνόδου στο Southwest φεστιβάλ στο Ώστιν του Τέξας ότι τα πρώτα διαπλανητικά διαστημόπλοια-για τον Άρη θα είναι έτοιμα μέχρι το 2019. Musk σχολίασε πως ήταν επιτακτική να δημιουργήσουν αποικίες στη Σελήνη και στον Άρη.




Ο Μόσκ σχολίασε επίσης πως αυτές οι αποικίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διατήρηση του ανθρώπινου πολιτισμού και στην επιτάχυνση της αναγέννησής του στη Γη σε περίπτωση Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου ή σε μια διαφορετική αποκάλυψη που μπορεί να χτυπήσει τη Γη.



"Κατασκευάζουμε το πρώτο Mar ή το διαπλανητικό πλοίο και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε σύντομα ταξίδια, σύντομες πτήσεις προς τα πάνω μέχρι το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους", απάντησε ο συνθέτης του Westworld Jonathan Nolan, ΜΙΛΑ ρε.


Παρ 'όλα αυτά, ο Musk 46, δήλωσε ότι η προθεσμία του μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξη.
"Αν και μερικές φορές, τα χρονοδιαγράμματα μου είναι λίγα, ξέρετε ..." Το 2017, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι πλησιάζουν οι συναρπαστικοί και ότι το SpaceX εργάστηκε για να στείλει αποστολή φορτίου στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη μέχρι το 2022, οι άποικοι εγκαταλείπουν τον Άρη.



"Νομίζω ότι μόλις το χτίσουμε θα έχουμε ένα σημείο απόδειξης κάτι που άλλες εταιρείες και χώρες μπορούν να πάνε και να κάνουν. Σίγουρα δεν νομίζω ότι είναι δυνατό, αλλά αν το κάνουμε θα κάνουν το παιχνίδι τους ", δήλωσε ο Musk.

Όταν κάποιος ρώτησε τον Musk πώς οι απλοί άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν την αποστολή του να φτάσει στον Άρη, είπε ότι αυτή τη στιγμή πρόκειται για γενική υποστήριξη και ενθάρρυνση.

"Νομίζω ότι μόλις το χτίσουμε, θα έχουμε ένα σημείο δοκιμής κάτι που μπορούν να κάνουν άλλες εταιρείες και χώρες. Σίγουρα δεν νομίζω ότι είναι δυνατό, αλλά αν το κάνουμε, θα βελτιώσουν τη δράση τους. "Ο φουτουριστικός μεγιστάνας είπε ότι μια πτήση στον πυραύλο BFR (Big Fucking Rocket) - ειδικά σχεδιασμένη για αυτή την αποστολή - θα κοστίσει πραγματικά λιγότερο από την αρχική πτήσεις Falcon 1, οι οποίες ήταν μεταξύ 5 και 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οι πρώτοι άνθρωποι που τολμούν να κάνουν το ταξίδι θα κινδύνευαν πολύ:
"Θα είναι πολύ πιο επικίνδυνο, δύσκολο, επικίνδυνο, με πιθανότητες να πεθάνεις".

Ωστόσο, οι θετικές πλευρές αντισταθμίζουν τα αρνητικά πράγματα. «Νομίζω ότι ο Μαρς πρέπει να έχει υπέροχα μπαρ ... τα μπαρ του Άρη», αστειεύτηκε ο Μόσχος. Ο Musk εξήγησε ότι οι βάσεις για τη Σελήνη και τον Άρη θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διατήρηση του ανθρώπινου πολιτισμού και στην επιτάχυνση της αναγέννησής του στη Γη σε περίπτωση Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου.

"Υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει μια άλλη σκοτεινή εποχή (...), ιδιαίτερα αν υπάρξει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος", τόνισε ο Μόσχος υποστηρίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση μια «αποικία του Άρη θα μεταφέρει τη λαμπάδα της ανθρώπινης κουλτούρας».
Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου