ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Ο Yutu συνέλαβε φωτογραφίες με εκπληκτική ποιότητα HD, προβάλλοντας τη βραχώδη σεληνιακή επιφάνεια, τις τροχιές του τροχόσπιτου και τους αξιόλογους σχηματισμούς πετρωμάτων.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις ασαφείς εικόνες της επιφάνειας της Σελήνης που ελήφθησαν πριν από περίπου 50 χρόνια, αλλά η πιο πρόσφατη συλλογή φωτογραφιών που εκδόθηκε από την κινεζική διαστημική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει μερικές από τις πιο ξεκάθαρες φωτογραφίες που έχουν ληφθεί ποτέ. Αυτές οι εκπληκτικές εικόνες τραβήχτηκαν από τον σεληνιακό δρομολογητή Yutu της Κινεζικής Διαστημικής Υπηρεσίας.



Το Yutu σεληνιακό rover είναι επίσης γνωστό ως "Jade Rabbit". Προσγειώθηκε στη Σελήνη στις 14 Δεκεμβρίου 2013 ως μέρος της αποστολής Chang'e-3 Moon. Ο Yutu συνέλαβε φωτογραφίες με εκπληκτική ποιότητα HD, προβάλλοντας τη βραχώδη σεληνιακή επιφάνεια, τις τροχιές του τροχόσπιτου και τους αξιόλογους σχηματισμούς πετρωμάτων.



Το rover έγινε ακίνητο στις 25 Ιανουαρίου 2014 - μόλις 42 ημέρες σε αποστολή τριών μηνών - λόγω τεχνικών δυσλειτουργιών. Το κύριο πρόβλημα ήταν ότι δεν ήταν σε θέση να αναπληρώσει τις προμήθειες ηλιακής ενέργειας. Παρά το πρόβλημα αυτό, τα εργαλεία του Yutu συνέχισαν να δουλεύουν, επιτρέποντάς του να καταγράψει δεδομένα και να τραβήξει αυτές τις εκπληκτικές εικόνες από μια στάσιμη θέση.

Σε αντίθεση με τη NASA ή την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, η Εθνική Διαστημική Διοίκηση της Κίνας (CNSA) είναι συγκριτικά μυστική και συχνά δεν εκδίδει τέτοιου είδους εικόνες. Ο δικτυακός τόπος της CNSA είναι επίσης αντικειμενικά δύσκολος στη χρήση - και είναι εντελώς στα κινέζικα - έτσι οι δηλώσεις και οι ιστορίες δεν παίρνουν συνήθως μεγάλη προσοχή.

Ευτυχώς για εμάς και τους οπαδούς του χώρου παγκοσμίως, η Emily Lakdawalla από την πλανητική κοινωνία έχει ολοκληρώσει τη σκληρή δουλειά και έχει οργανώσει εκατοντάδες των εικόνων σε δύο υποσύνολα αξίας 35 Gigabytes συνολικά. Εδώ είναι μερικές από αυτές τις εκπληκτικές εικόνες:








ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου