Ενα μικρό θαύμα - Παιδί χωρίς εγκέφαλο γιορτάζει τα δύο του χρόνια και λέει «μαμά» [εικόνες]

Ενα μικρό θαύμα - Παιδί χωρίς εγκέφαλο γιορτάζει τα δύο του χρόνια και λέει «μαμά» [εικόνες]
Για κάθε μητέρα το να ακούσει από το παιδί της να την αποκαλεί «μαμά» είναι μια σπουδαία στιγμή. Για την Εμμα Μούρεϊ, ωστόσο, ήταν κάτι που δεν περίμενε ποτέ από τον μικρό της γιο, Ααρών.
Οταν ο δύο ετών γιο της είπε «μαμά», η Εμμα πίστεψε ακόμα περισσότερο στα θαύματα, καθώς ο γιος της γεννήθηκε μόλις με ένα πολύ μικρό κομμάτι εγκεφάλου.
Μόλις λίγα λεπτά με τον τοκετό, το 2013, οι ιατροί είπαν ότι ο Ααρών έχει ολοπροσεγκεφαλία, μια διαταραχή κατά την οποία αποτυγχάνει η ανάπτυξη των δύο ημισφαιρίων κατά την εμβρυακή ανάπτυξη. Στην πιο σοβαρή της μορφή μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο, ενώ σε ηπιότερη δεν επηρεάζει την εγκεφαλική λειτουργία αλλά μπορεί να οδηγήσει σε παραμορφώσεις προσώπου.
Ο μικρούλης γεννήθηκε μόνο με ένα στέλεχος του εγκεφάλου, το οποίου του επιτρέπει να αναπνέει και να κινηθεί, αλλά δεν έχει πλήρη εγκέφαλο.
Οι ιατροί συμβούλευσαν την Εμμα να καλέσει τους συγγενείς της, για να γνωρίζουν τον μικρό, πριν αυτός πεθάνει.
Ωστόσο, αυτός έκανε την ανατροπή και έφτασε τα 2 χρόνια. Γελάει και χειροκροτεί μαζί με τα δύο μεγάλα του αδέρφια.
Ο Ααρών εντυπωσίασε τους ιατρούς και γέμισε χαρά την οικογένειά του, όταν πριν λίγες εβδομάδες είπε «μαμά» για πρώτη φορά.
«Οταν γεννήθηκε δεν περίμενα με τίποτα να επιβιώσει. Μου είπαν ότι μπορεί να ζήσει για τρία λεπτά, τρεις ώρες ή τρεις μέρες», λέει η Εμμα.
«Από την αρχή απέδειξε πως είναι μαχητής», συμπλήρωσε.
«Συχνά του έλεγα τη λέξη ''μαμά'' και χτυπούσα τα χέρια μου και εκείνος γελούσε. Όταν με κοίταξε και το είπε, δεν το πίστευα. Μου είπαν ότι θα ζήσει για λίγο και τώρα λέει ''μαμά'', που είναι κάτι που ποτέ δεν περίμενα να ακούσω», αναφέρει η Εμμα.
ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου