Καρκίνος στο πάγκρεας: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα προειδοποιητική ένδειξη

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο για τον Καρκίνο Dana-Farber, το Tεχνολογικό Iνστιτούτο της Μασαχουσέτης και άλλα ερευνητικά ιδρύματα διαπίστωσαν πως η απότομη αύξηση ορισμένων αμινοξέων στο αίμα αποτελεί πρώιμη ένδειξη για τον καρκίνο στο πάγκρεας, πριν γίνει η επίσημη διάγνωση της νόσου και πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.


Η σχετική μελέτη - στην οποία παίρνει μέρος και ο Έλληνας ερευνητής Θαλής Παπαγιαννακόπουλος του Τμήματος Βιολογίας και του Ινστιτούτου Κοχ Ερευνών στον Καρκίνο του ΜΙΤ - δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Medicine.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι περισσότεροι ασθενείς με πορογενές αδενοκαρκίνωμα στο πάγκρεας –τη συνηθέστερη μορφή καρκίνου του παγκρέατος– λαμβάνουν την επίσημη διάγνωση σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε μερικούς μήνες.

Αν και η αύξηση που παρατηρήθηκε στα επίπεδα των αμινοξέων δεν είναι αρκετά μεγάλη ώστε να αποτελέσει τη βάση για νέα διαγνωστικά τεστ, η ανακάλυψη των ερευνητών πρόκειται να βοηθήσει τους ειδικούς να κατανοήσουν πώς ο καρκίνος στο πάγκρεας επηρεάζει τα επιμέρους συστήματα του οργανισμού και κυρίως γιατί προκαλεί καχεξία (αδυναμία, κόπωση, απώλεια βάρους και απώλεια όρεξης).

Ο έγκαιρος εντοπισμός της νόσου είναι απαραίτητος ώστε να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς, σημειώνουν οι ερευνητές.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο το πορογενές αδενοκαρκίνωμα συνδέεται με σημαντικές μεταβολικές αλλαγές, δηλαδή μεταβολές στον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός αξιοποιεί την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει, και κατά πόσο αυτές οι μεταβολές μπορούν να ανιχνευθούν πριν από την επίσημη διάγνωση του καρκίνου.

Χρησιμοποιήθηκαν αιματολογικά δείγματα από 1.500 άτομα, τα οποία αναλύθηκαν προκειμένου να εντοπιστούν συγκεκριμένοι μεταβολίτες (ουσίες που παράγονται κατά τη μεταβολική διαδικασία). Συγκρίθηκαν τα δείγματα ώστε να διαπιστωθούν πιθανές διαφοροποιήσεις μεταξύ υγιών ατόμων και όσων εκδήλωσαν στη συνέχεια καρκίνο στο πάγκρεας.

Τα άτομα που εμφάνισαν καρκίνο στο πάγκρεας παρουσίαζαν αυξημένα επίπεδα ορισμένων αμινοξέων στον οργανισμό τους, σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών. Ο συγκεκριμένος δείκτης φάνηκε να «προβλέπει» την εμφάνιση του καρκίνου κατά 2 με 25 έτη. Η αύξηση στα επίπεδα των αμινοξέων οφείλεται πιθανώς σε όγκο που έχει εμφανιστεί πρόσφατα, σημειώνουν οι ερευνητές. Η αύξηση είναι αποτέλεσμα της διάσπασης των μυϊκών ιστών, κάτι που οδηγεί στην απελευθέρωση των αμινοξέων στο αίμα.


Πηγή

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Απίστευτο: Εφευρέθηκε φορητό κινητό νεφρό!

Απίστευτο: Εφευρέθηκε φορητό κινητό νεφρό!Ορισμένα wearables, όπως για παράδειγμα ένα smartwatch, μπορεί να καλυτερέψει ενδεχομένως τον προγραμματισμό μίας πολυάσχολης μέρας ή να μας βοηθήσει με την άσκηση ή τη διατροφή μας.
Κάποιοι θεωρούν τις σημερινές φορητές συσκευές αχρείαστες και "φιγουρατζίδικες". Άλλοι πιστεύουν ότι είναι το παρόν και το μέλλον, και με παραδείγματα όπως το "Φορετό Τεχνητό Νεφρό" (Wearable Artificial Kidney - WAK), όχι μόνο συμφωνούμε, αλλά πιστεύουμε πως είναι και ένας τρόπος για να κάνουμε το κόσμο μας καλύτερο, για εμάς, και για ορισμένους συνανθρώπους μας.
Το "Φορητό τεχνητό νεφρό" (Wearable Artificial Kidney - WAK) είναι ένα project που έχει ξεκινήσει από το 2008 και ευελπιστεί να κάνει τη διαδικασία αιμοκάθαρσης απλούστερη και καλύτερη για τους ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια χάρη στη φορητότητά του. Συνήθως τέτοιου είδους συσκευές είναι σταθερές και βαριές και βρίσκονται σε νοσοκομεία και σπίτια, ενώ το WAK ζυγίζει μόλις 4,5 κιλά και μπορεί να "δεθεί" στη μέση του ασθενή.
Το πραγματικό πλεονέκτημά του είναι πως μπορούν οι ασθενείς να κινούνται ακόμα και όταν βρίσκονται σε θεραπεία, επιτρέποντας τους να πηγαίνουν για παράδειγμα στη δουλειά τους.
Μετά από πολλές δοκιμές, ο Dr. Victor Gura και ερευνητές του UCLA είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στις πρώτες κλινικές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αυτό σημαίνει ότι φέρνει τη συσκευή ένα βήμα πιο κοντά στο να αποτελέσει εμπορικό προϊόν. Όταν ολοκληρωθεί και αυτό το στάδιο, τότε είναι στο χέρι του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών, να κρίνει αν θα λάβει τη σχετική έγκριση.
ΠΗΓΗ: insomnia.gr

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Κακοσμία του στόματος: Τι την προκαλεί και πώς θα απαλλαγείτε


Κακοσμία του στόματος: Τι την προκαλεί και πώς θα απαλλαγείτεΣτον καθένα μας έχει τύχει κάποια στιγμή να προσέξει (ή να του... επισημάνουν) ότι έχει δυσάρεστη αναπνοή, ή κακοσμία στο στόμα. Για μερικούς, μάλιστα, ανθρώπους η κακοσμία μπορεί να είναι μια χρόνια πάθηση που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνικές τους σχέσεις.
Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την κακοσμία του στόματος και τι την προκαλεί , σύμφωνα με την αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση, ώστε να ξέρετε πώς να την προλάβετε.
-Το ανθρώπινο στόμα δεν είναι ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Σε αυτό ζουν περίπου 600 είδη βακτηρίων που αναπτύσσονται σε παγιδευμένα σωματίδια τροφής, και τα οποία είναι η αιτία της κακής αναπνοής στις περισσότερες περιπτώσεις.
-Το βούρτσισμα των δοντιών και η χρήση οδοντικού νήματος τουλάχιστον μία φορά την ημέρα είναι γνωστοί τρόποι για να μειωθεί ο αριθμός των βακτηρίων και των υπολειμμάτων τροφών. Πολλοί άνθρωποι αγνοούν τη γλώσσα, όμως, το καθάρισμα ακόμα και στο πίσω μέρος της γλώσσας, (με την οδοντόβουρτσα ή χρησιμοποιώντας μια ειδική ξύστρα) είναι σημαντικό για να έχετε πάντα ευχάριστη αναπνοή.
-Όταν το βούρτσισμα μετά από ένα κύριο γεύμα δεν είναι εφικτό, τότε είναι καλό να μασήσετε για λίγη ώρα μια τσίχλα δίχως ζάχαρη. Θα απομακρύνει τα σωματίδια τροφής που έχουν κολλήσει στα δόντια και θα αυξήσει τη ροή του σάλιου, το οποίο είναι ένα φυσικό καθαριστικό των βακτηρίων.
-Τα κρεμμύδια και το σκόρδο είναι οι μεγαλύτεροι "κίνδυνοι" για την αναπνοή σας. Επίσης, πολλοί άνθρωποι έχουν κακή αναπνοή μετά από κατανάλωση τυριών ή και κόκκινου κρασιού. Το κόκκινο κρασί έχει την ιδιότητα να δημιουργεί μία επίστρωση στα δόντια και να δίνει έτσι την ευκαιρία στα βακτήρια να "αγκιστρωθούν" καλύτερα στο στόμα.
-Η ξηροστομία είναι ένας ακόμα παράγοντας κακοσμίας του στόματος.
-Η έλλειψη νερού (αφυδάτωση) μειώνει την παραγωγή σάλιου στο στόμα, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη δύσοσμων βακτηρίων. Μειωμένη παραγωγή σάλιου έχουμε φυσικά και όταν κοιμόμαστε.
πηγη

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Γερμανικό Συμβούλιο Ηθικής: Η αιμομιξία μεταξύ αδελφών δεν πρέπει να είναι παράνομη

Γερμανικό Συμβούλιο Ηθικής: 
Η αιμομιξία μεταξύ αδελφών δεν πρέπει να είναι παράνομη .

Την αποποινικοποίηση της αιμομιξίας προτείνει το Συμβούλιο Ηθικής της Γερμανίας με το σκεπτικό ότι το κράτος δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύει τις σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε αδέλφια διαφορετικού φύλου.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, το γερμανικό Συμβούλιο Ηθικής αποφάνθηκε ότι οι αιμομεικτικές σχέσεις μεταξύ συναινούντων ενήλικων αδελφών πρέπει να αποποινικοποιηθούν, σύσταση την οποία η κυβέρνηση Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να ακολουθήσει.


Το συμβούλιο έκρινε ότι η ποινικοποίηση δεν είναι απαραίτητη, προκειμένου να συνεχίσουν οι αιμομικτικές σχέσεις να αποτελούν ισχυρό ταμπού.
Η υπόθεση έφθασε στο Συμβούλιο Ηθικής μετά τις πολυετείς προσπάθειες του Πάτρικ Στίμπιγκ, ο οποίος μεγάλωσε με θετούς γονείς. Στα 24 του γνώρισε μία κοπέλα που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ετεροθαλής αδελφή του. 
Το ζευγάρι έκανε τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δύο παρουσιάζουν κάποια μορφή αναπηρίας. Ο Πάτρικ Στίμπιγκ φυλακίστηκε το 2008, ενώ οι προσφυγές του σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέβησαν άκαρπες.

«Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, η αιμομιξία μεταξύ αδελφών φαίνεται ότι είναι πολύ σπάνια στις δυτικές κοινωνίες, αλλά αυτοί τους οποίους αφορά περιγράφουν ότι η κατάστασή τους είναι πολύ δύσκολη, υπό το φως των ποινικών ευθυνών. Θεωρούν ότι οι θεμελιώδεις ελευθερίες τους έχουν παραβιαστεί και υποχρεώνονται να κρύβονται ή να αρνούνται την αγάπη τους. Εχουμε περιπτώσεις ετεροθαλών αδελφών που δεν μεγάλωσαν μαζί και γνωρίστηκαν ως ενήλικοι», ανέφερε το Συμβούλιο Ηθικής. «Η πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου θεωρεί ότι δεν είναι αρμόζον για την ποινική δικαιοσύνη να διατηρεί ένα κοινωνικό ταμπού».

«Στην περίπτωση συναινετικών αιμομικτικών σχέσεων ανάμεσα σε ενήλικα αδέλφια, ούτε ο φόβος αρνητικών συνεπειών για την οικογένεια ούτε η πιθανότητα γέννησης παιδιών από μια τέτοια σχέση δεν δικαιολογεί μια ποινική απαγόρευση. Το θεμελιώδες δικαίωμα των ενήλικων αδελφών στη σεξουαλική αυτοδιάθεση έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την αφηρημένη προστασία της οικογένειας».

Το συμβούλιο υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο γέννησης παιδιών με προβλήματα δεν έχει οδηγήσει σε απαγόρευση των σχέσεων μεταξύ άλλων κατηγοριών ατόμων.

Η απόφαση εκδόθηκε με 14 ψήφους υπέρ, εννέα κατά και δύο αποχές. Η μειοψηφία υποστήριξε ότι η αποποινικοποίηση θα αποδυναμώσει τις «ηθικά σημαντικές» οικογενειακές αξίες που βοηθούν στην ατομική ανάπτυξη. «Το να καταργηθούν οι ποινές για αιμομικτικές πράξεις στους κόλπους της οικογένειας θα παρεμποδίσει την ανάπτυξη των παιδιών», δήλωσε η εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών της Αγκελα Μέρκελ, Ελίζαμπετ Βινκελμάγερ-Μπέκερ.

Οι Χριστιανοδημοκράτες τα τελευταία χρόνια έχουν μετακινηθεί προς το κέντρο, εγκαταλείποντας την εικόνα του κόμματος που αναγνωρίζει μόνο την παραδοσιακή, πατριαρχική οικογένεια. Εχουν, παραδείγματος χάρη, αποδεχθεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, προσαρμοζόμενοι στην εξέλιξη της γερμανικής κοινωνίας, αλλά το θέμα της αιμομιξίας, έστω και αν δεν αφορά άσκηση βίας ή πατρικό καταναγκασμό αλλά συναινούντα ενήλικα αδέλφια, παραμένει εκτός συζήτησης.

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η αιμομιξία είναι ποινικά κολάσιμη, με εξαίρεση τη Γαλλία, η οποία κατάργησε τη σχετική νομοθεσία από την εποχή του Ναπολέοντα. Στην Ελβετία, όπου εξετάστηκε το ενδεχόμενο αποποινικοποίησης το 2010, είχαν καταγραφεί μόλις τρία περιστατικά σε διάστημα τριακονταετίας. «Και οι φόνοι είναι πολύ σπάνιοι στην Ελβετία, αλλά κανείς δεν σκέφτεται να τους αποποινικοποιήσει», είχε δηλώσει τότε εκπρόσωπος του προτεσταντικού Λαϊκού Κόμματος, αντιδρώντας έντονα στην προτεινόμενη νομοθεσία.


Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Αν το αντέχετε, δείτε τι έβγαλαν από το αφτί του!

video-afti

Αν νομίζεις πως θα αναστατωθείς, καλύτερα μη δεις το βίντεο.
Οι γιατροί στην Ινδία έρχονται συχνά αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα. Ένα από αυτά τα περιστατικά, το τράβηξαν βίντεο σε κάποιο Νοσοκομείο.




Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Οι γιατροί προειδοποιούν για τη νόσο που «τρώει» το συκώτι

Οι ειδικοί της υγείας προειδοποιούν για την επιδημία μίας ασθένειας του ήπατος, με πολλά μάλιστα κρούσματα τα τελευταία χρόνια, τα οποία βαίνουν σύμφωνα με τα στατιστικά συνεχώς αυξανόμενα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος(NAFLD) που προσβάλλει ένα στα δέκα παιδιά και εφήβους και τουλάχιστον το 20% των ενηλίκων.

Φάρμακα για την αντιμετώπιση της νόσου δεν υπάρχουν και ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπισή της, είναι η αναχαίτιση της κύριας αιτίας που την προκαλεί, την παχυσαρκία.

Σε περίπτωση, μάλιστα, μη έγκαιρης αντιμετώπισης, ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί μεταμόσχευση ήπατος.

Πώς προκαλείται η νόσος

Η λιπώδη νόσος του ήπατος προκαλείται από τη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ, του προκαλεί τις ίδιες βλάβες με αυτές που παρατηρούνται στους αλκοολικούς. Η μόνη διαφορά είναι ότι στους τελευταίους οι βλάβες προκαλούνται από το αλκοόλ, ενώ στη συγκεκριμένη ασθένεια από την κακή διατροφή και την παχυσαρκία.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι η μη αλκοολική λιπώδη νόσος του ήπατος ήταν πολύ σπάνια και αβλαβής.

Σήμερα, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και τύπου 2 διαβήτη, ενώ στο 10-20% των περιπτώσεων το συσσωρευμένο λίπος οδηγεί σε φλεγμονή και δημιουργία ουλών, οι οποίες σταδιακά καταστρέφουν το όργανο, ανοίγοντας τον δρόμο για κίρρωση, καρκίνο και ηπατική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με μελέτες, το 3% των ενηλίκων πάσχει από αυτή την προοδευτικά εξελισσόμενη μορφή της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος, ενώ αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αιτία μεταμόσχευσης ήπατος.

Αν και έχουν επενδυθεί τεράστια ποσά στην αναζήτηση ενός φαρμάκου για τη νόσο, θα περάσουν αρκετά χρόνια έως ότου διατεθεί κάποιο στο εμπόριο.

Έτσι, η ρύθμιση του σωματικού βάρους φαίνεται πως αποτελεί το κλειδί για την αντιμετώπισή της νόσου, διότι η συνεχής αύξησή του φαίνεται ότι αποτελεί την κινητήριο δύναμη πίσω από τη μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα.


Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Σκηνικό αποκάλυψης ή κακόγουστο αστείο; Ασθενείς με Έμπολα αναστήθηκαν πριν την κηδεία τους!

Καθώς ο αθεράπευτος ιός Έμπολα συνεχίζει να διαλύει τις αφρικανικές χώρες, έχουν γίνει πολλές συγκρίσεις μεταξύ των θυμάτων της νόσου και τους «ζωντανούς-νεκρούς» των ταινιών τρόμου.
Αλλά μια νέα αποκάλυψη από μία από τις περιοχές που πλήττονται, μπορεί να προσθέσει λίγη αληθοφάνεια σε αυτή την υπόθεση.
Μια αναφορά του The New Dawn της Λιβερίας, ισχυρίζεται ότι δεν είναι ένας, αλλά δύο οι ασθενείς με Έμπολα από τη Nimba County που είχαν πεθάνει από την ασθένεια και μυστηριωδώς ήρθαν πίσω στη ζωή λίγο πριν τις κηδείες τους.
Δύο ασθενείς με Έμπολα, οι οποίοι πέθαναν από τον ιό σε χωριστές κοινότητες στη Nimba County φέρεται να έχουν αναστηθεί. Τα θύματα, δύο γυναίκες, που πιστεύεται ότι είναι ηλικιακά κάπου στα 60 και στα 40, έχασαν τη ζωή τους από τον ιό Έμπολα πρόσφατα στην κοινόυητα Hope Village και την Κοινότητα των Καθολικών στην Ganta, Nimba.
Όμως, προς έκπληξη των κατοίκων και θεατών τη Δευτέρα, η θανούσα φέρεται να επανήλθε στη ζωή. Η αναταποκρίτρια της NewDawn από τη Nimba County είπε ότι η αποθανούσα Dorris Quoi της κοινότητας Hope Village και το δεύτερο θύμα που αναγνωρίστηκε μόνο ως Ma Kebehκαι φέρεται να κοντεύει τα 70, επρόκειτο να πάνε για ταφή, όταν αναστήθηκαν.
Το ρεπορτάζ συνεχίζει ότι η υποτιθέμενη ανάσταση των θυμάτων φέρεται να «δημιούργησε πανικό σε κατοίκους της κοινότητας Hope Village και Ganta», με κάποιους να απορρίπτουν τις αναστημένες ως φαντάσματα «που δεν πρέπει να ζουν ανάμεσά τους». Σύμφωνα με το New Dawn, αυτή είναι η πρώτη γνωστή εμφάνιση του Έμπολα ζόμπι-ισμού.
Όπως επεσήμανε ένας αναγνώστης του AllAfrica.com, η πιο λογική εξήγηση είναι ότι τα θύματα δεν είχαν πιθανότατα ποτέ πεθάνει, αλλά ήταν ακόμη ζωντανά σε κωματώδη κατάσταση.
Αν η είδηση είναι πραγματική, θα μπορούσε να δώσει νέο νόημα στις ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές ασκήσεις ετοιμότητας και τις εκπαιδευτικές ασκήσεις που διεξάγονται, στις οποίες οι πρώτοι στόχοι είναι οι «μορφές ζωής ζόμπι που δημιουργήθηκαν αφότου ένας οργανισμός μολύνθηκε από έναν ιό ή βακτηρίδιο ή κάποια άλλη μόλυνση».
Το μακάβριο ερώτημα που πρέπει να τεθεί σε αυτό το σημείο είναι: Πόσοι άλλοι δήθεν «νεκροί» ασθενείς έχουν θαφτεί ζωντανοί;


Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Μυστηριώδης τέλεια σφαίρα στον Άρη αποκαλύπτει φωτογραφία της Nasa

Το Jet Propulsion Lab της Nasa έχει κυκλοφορήσει μια φωτογραφία που από ότι φαίνεται δείχνει μια τέλεια σφαίρα στον Άρη.
Η εμφάνιση στη φύση να συμβεί κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνια και συνήθως συνδέεται με τη ροή νερού για μεγάλες χρονικές περιόδους.
Επίσης, το γεγονός ότι αυτή η σφαίρα είναι μόνη της την καθιστά ακόμη πιομυστηριώδη.
Φυσικά η παρακάτω φωτογραφία είναι από την Nasa και μπορείτε να την δείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, και αυτό γιατί μας αρέσει να μιλάμε πάντα με αποδείξεις.
Βλέπε αρχική εικόνα της NASA


Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Βρέθηκε εξωπλανήτης με καθαρό ουρανό και νερό!


Η καθαρή από σύννεφα ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη στο μέγεθος του Ποσειδώνα επέτρεψε στους αστρονόμους να εντοπίσουν ίχνη νερού, με τη μορφή υδρατμών.
Είναι ο μικρότερος μέχρι σήμερα πλανήτης εκτός του ηλιακού μας συστήματος, στον οποίο αναλύεται η χημική σύνθεση της ατμόσφαιράς του και ανιχνεύεται νερό. Έως τώρα, μόνο γιγάντιοι εξωπλανήτες σαν τον Δία είχε καταστεί εφικτό να μελετηθούν με αυτό τον τρόπο και να βρεθούν υδρατμοί σε αυτούς, καθώς όλοι σχεδόν οι μικρότεροι κόσμοι που έχουν μέχρι σήμερα βρεθεί, καλύπτονται από πυκνά νέφη που εμποδίζουν τις παρατηρήσεις.
Η ανακάλυψη
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ χρησιμοποίησαν τρία διαστημικά τηλεσκόπια (Hubble, Spitzer, Kepler) για να αναλύσουν την ατμόσφαιρα του πλανήτη ΗΑΤ Ρ-11b, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο στον αστερισμό του Κύκνου, σε απόσταση περίπου 124 ετών φωτός από τη Γη. Η διάμετρός του είναι σχεδόν τετραπλάσια του δικού μας πλανήτη.
Η ανίχνευση των υδρατμών έγινε με φασματοκοπική ανάλυση των χρωμάτων του φωτός, που ο εξωπλανήτης απορροφά, καθώς περνά μπροστά από το άστρο του. Όταν μια ατμόσφαιρα περιέχει μόρια νερού, τότε αυτά απορροφούν συγκεκριμένα μήκη κύματος του αστρικού φωτός και έτσι αφήνουν τη δική τους διακριτή χημική «υπογραφή» στο φως που ταξιδεύει και φθάνει μέχρι τους φασματογράφους των τηλεσκοπίων.
Η ατμόσφαιρά του εξωπλανήτη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περιέχει περίπου 90% υδρογόνο (είτε ως αέριο, είτε δεσμευμένο σε μόρια νερού), καθώς και σημαντικές ποσότητες υδρατμών. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature».
To νερό
Στόχος των επιστημόνων είναι να κάνουν κάτι ανάλογο σε ολοένα μικρότερους βραχώδεις εξωπλανήτες, ώσπου για πρώτη φορά να καταφέρουν να ανιχνεύσουν νερό σε έναν πλανήτη σαν τη Γη. Το νερό, σύμφωνα με όσα ξέρουμε από την γήινη βιολογία τουλάχιστον, αποτελεί ζωτικό συστατικό για την ύπαρξη ζωής.
Πάντως ο ΗΑΤ Ρ-11b, που είναι κυρίως αέριος και μάλλον χωρίς βραχώδη επιφάνεια, αλλά μόνο με στερεό πυρήνα, περιφέρεται πολύ κοντά στο άστρο του, κάνοντας μια πλήρη περιστροφή σε μόνο πέντε γήινες ημέρες. Αναπτύσσει, έτσι, θερμοκρασίες άνω των 600 βαθμών Κελσίου, οπότε θεωρείται πολύ καυτός για να φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής.
Το υπό κατασκευή διαστημικό τηλεσκόπιο «James Webb» της NASA, το οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει το «Χαμπλ» το 2018, θα έχει αυξημένες δυνατότητες μελέτης της ατμόσφαιρας των εξωπλανητών και ανίχνευσης τυχόν «βιο-υπογραφών» σε αυτές, δηλαδή χημικών αερίων με πιθανή βιολογική προέλευση, όπως οξυγόνο (από φωτοσύνθεση), μεθάνιο (από μικροοργανισμούς) κ.α.
Το μόριο του νερού είναι κοινό στο σύμπαν, καθώς οπουδήποτε υπάρχει υδρογόνο και οξυγόνο, το νερό σχηματίζεται με φυσικό τρόπο. Ακόμη και μερικές ηλιακές κηλίδες, όταν είναι πιο ψυχρές, περιέχουν ίχνη υδρατμών.

Πηγή: Το Βήμα science

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Τι κρύβεται κάτω από τη Γη : Απίστευτες φωτογραφίες μέσα σε σπηλιά λάβας εκατοντάδες μέτρα υπόγεια


Με διατάσεις πάνω από δύο μίλια και εκατοντάδες πόδια υπόγεια, βρίσκονται αυτά τα εντυπωσιακά δίκτυα σπηλαίων που έχουν θαφτεί κάτω από την Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ.
Οι θεαματικές σωλήνες εμφανίζουν ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων - που σχηματίζεται πάνω από 8.000 χρόνια πριν από τη λάβα που ρέει στα στοίβαγμα μέσα στο βαθύ φαράγγι.
Ο φωτογράφος Josh Hydeman, διερεύνησε τον εκπληκτικό σχηματισμό, ο οποίος είναι 325ft κάτω από το έδαφος, μαζί με τους συντρόφους του Eric Guth, Garry Petrie και Jason Γεωργίου.
Η έμπειρη ομάδα δήλωσε ότι ήταν αρκετά ικανή για να αναλάβει το δίκτυο των σπηλαίων - αλλά παραδέχθηκε ότι για έναν άπειρο εξερευνητή, η διαδρομή θα ήταν θανατηφόρα.
«Η σπηλιά πρωτοχαρτογραφήθηκε το 1993»
Είναι μια εξαιρετικά μοναδική σπηλιά λάβας, καθώς οι περισσότερες αποτελούνται από ένα επίπεδο ή ένα σωλήνα, αλλά η συγκεκριμένη έχει πέντε και είναι πολύχρωμη, και αρκετά φωτεινή.
«Το σπήλαιο έχει τους κινδύνους του. Υπάρχουν μέρη που πρέπει να ανεβείτε στο βράχο, που είναι ασταθή και υπάρχουν πολλοί λάκκοι που θα πρέπει να πλοηγηθείτε χρησιμοποιώντας τεχνικές με σχοινί, όπου σε έναν άπειρο εξερευνητή θα μπορούσε σίγουρα να αποβεί μοιραίο.»










Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Οι «πετρελαιάδες» Ροκφέλερ γίνονται πράσινοι


Το 1870, ο Τζον και ο Ουίλιαμ Ροκφέλερ ίδρυαν από κοινού τη Standard Oil Company, τον πετρελαϊκό κολοσσό τον οποίο έμελλε να διαδεχθούν πολυεθνικές όπως η Exxon, η Chevron, η Amoco και η Mobil.
Για περισσότερο από έναν αιώνα, η βαθύπλουτη οικογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών συνέδεσε το όνομα και τα κέρδη της με το πετρέλαιο. Να όμως που ήρθε η ώρα ακόμη και για τους πασίγνωστους «πετρελαιάδες» να γυρίσουν σελίδα στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Παραμονή της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα, οι απόγονοι των Ροκφέλερ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να διακόψουν κάθε επένδυση σε ορυκτά καύσιμα.
Τα τελευταία χρόνια, 180 ιδρύματα (φιλανθρωπικές και θρησκευτικές οργανώσεις, τοπικές κυβερνήσεις κ.ά ), καθώς και ιδιώτες επενδυτές, έχουν δεσμευθεί να εκποιήσουν τη συμμετοχή τους σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων, προκειμένου να επενδύσουν τα ποσά αυτά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Μόνο υπό την αιγίδα των Αδελφών Ροκφέλερ, λειτουργούν περίπου 800 ιδρύματα, τα οποία έχουν δεσμευθεί να αποσύρουν επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων σε εταιρείες ενέργειας.
Είναι προφανές ότι η πρωτοβουλία των Ροκφέλερ και άλλων μεγάλων επενδυτών δεν θα έχει άμεσες συνέπειες στις εταιρείες ενέργειας, δεδομένης της τεράστιας κεφαλαιοποίησής τους. Και οι ίδιοι το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Γιατί το κάνουν; Τα επιχειρήματά τους ποικίλουν. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο ευθυγραμμίζουν τα επενδυτικά τους κεφάλαια με τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες.
Άλλοι εκτιμούν ότι θα μπορέσουν έτσι να ντροπιάσουν τις εταιρείες που συμβάλλουν επικίνδυνα στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Υπάρχουν ωστόσο κι εκείνοι που θεωρούν ότι η μάχη για να περιοριστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα οδηγήσει σε νέους κανονισμούς και νέες τεχνολογίες, οι οποίες σταδιακά θα καταστήσουν όλες αυτές τις εταιρείες μία επικίνδυνη επένδυση.
Ποια θα ήταν όμως σήμερα η θέση των ιδρυτών της Standard Oil, εάν ζούσαν; Ο Στίβεν Χάιντς, πρόεδρος του ιδρύματος Ροκφέλερ, είναι κατηγορηματικός, τουλάχιστον για τον Τζον Ροκφέλερ: όχι μόνο θα ενέκρινε την πρωτοβουλία των διαδόχων του, αλλά θα ήταν ο πρώτος που θα αναλάμβανε δράση.
«Ήταν ένας διορατικός επιχειρηματίας με καινοτόμες ιδέες. Θα αναγνώριζε σίγουρα ότι οι καθαρές ενεργειακές τεχνολογίες είναι η επιχείρηση του μέλλοντος», υπογραμμίζει στους Financial Times.
Η προσπάθεια να απομυθοποιηθούν πάσης φύσεως επενδύσεις σε εταιρείες ενέργειας, κατά το πρότυπο του κινήματος ενάντια στις επενδύσεις στη Νότια Αφρική επί απαρτχάιντ, επιταχύνεται λόγω της Συνόδου Κορυφής, η οποία άρχισε τις εργασίες της την Τρίτη στη Νέα Υόρκη.
«Μείνετε μακριά από τις επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα. Κάντε περισσότερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», προέτρεπε χθες επιχειρηματικούς και κυβερνητικούς ηγέτες ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΔΟΛ, news.in.gr

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Τα περίεργα της φύσης: Ζώο γεννήθηκε με το 7 στο κεφάλι

ΦΩΤΟ-Γεννήθηκε με το 7 στο κεφάλι

Ατραξιόν έχει γίνει ένα μοσχαράκι στο προάστιο Λορέττο της δυτικής Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί στο κεφάλι του σχηματίζεται το νούμερο "7".

Οι υπεύθυνοι της φάρμας Vale Wood όπου γεννήθηκε το μοσχαράκι το ονόμασαν "Baby Ben". Πόσταραν μάλιστα τη φωτογραφία του στην σελίδα που έχουν στο Facebook και αμέσως έγινε χαμός. Το πανέμορφο ζώακι προκάλεσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ που έσπευσαν να επισκεφτούν τη φάρμα, για να δουν περί τίνος πρόκειται. 


Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

H Ινδία έφθασε στον Αρη (Βίντεο)

Η ινδική διαστημική υπηρεσία κατάφερε να θέσει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη το χαμηλού κόστους διαστημικό της σκάφος Mangalyaan που θα χαρτογραφήσει και θα μελετήσει τον Κόκκινο Πλανήτη.

«Η Ινδία κατάφερε να φτάσει στον Αρη. Συγχαρητήρια σε όλους σας, σε ολόκληρη τη χώρα. Η ιστορία γράφτηκε σήμερα», είπε ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόδι.

Έχουμε τολμήσει να φτάσουμε στο άγνωστο και έχουμε επιτύχει το σχεδόν αδύνατο», συμπλήρωσε ο ινδός πρωθυπουργός που καθ' ολη τη διάρκεια της προσπάθειας να μπει σε τροχιά το διαστημικό σκάφος, καθόταν πίσω από τους επιστήμονες στην αίθουσα ελέγχου στο διαστημικό κέντρο Μπανγκαλόρ που βρίσκεται στη νότια Ινδία.

Η επιτυχία της Ινδίας λαμβάνει διαστάσεις καθώς αφενός πρόκειται για μια χαμηλού κόστους διαστημική αποστολή αξίας μόλις 74 εκατ. δολαρίων και αφετέρου καθιστά την Ινδία ως την πρώτη χώρα που καταφέρνει να εκτελέσει και να ολοκληρώσει μια τέτοιου μεγέθους αποστολής στην παρθενική προσπάθεια της.

Η Ινδία εισέρχεται πλέον στον κλειστό κύκλο των χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Ευρώπη που έχουν αποστείλει με επιτυχία διαστημικά σκάφη σε τροχιά ή τα προσεδάφισαν στον Άρη. Η διαφορά είναι ότι όλοι τους είχαν αρχικά αποτύχει αρκετές φορές.

Το Mangalyaan φέρει πέντε επιστημονικά όργανα, συνολικού βάρους μόλις 15 κιλών, με τα οποία θα χαρτογραφήσει την επιφάνεια και θα εξετάσει τη σύσταση της ατμόσφαιρας. 



tanea.gr

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

«Έξυπνη» μπαταρία μειώνει τους λογαριασμούς ρεύματος ! VIDEO


Μια νέα μπαταρία που αναμένεται να φέρει επανάσταση στην οικιακή κατανάλωση ενέργειας ανέπτυξε η ισραηλινή εταιρεία Nation-E.

Η πρωτοποριακή μπαταρία μπορεί να αποθηκεύσει, να ...

διαχειριστείαλλά και να διανείμει ενέργεια, μειώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών.

Λειτουργώντας ως ένα αυτόνομο«έξυπνο δίκτυο», η μπαταρία αποθηκεύει ενέργεια όταν είναι φθηνή και η ζήτηση χαμηλή και την διανέμει πίσω στους χρήστες τις ώρες αιχμής.

Η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως «πλατφόρμα» για διάφορα οικιακά και βιομηχανικά συστήματα, συνδέοντας φωτοβολταϊκά, αισθητήρες καπνού και συστήματα ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Nation-E, Idan Udi Edri, τόνισε: «είναι μια πλατφόρμα με επίπεδο επικοινωνίας, με τεχνολογία, με εγκέφαλο που ξέρει πώς να αντιμετωπίσει την ενέργεια και πώς να τη συνδέσει στο δίκτυο».

«Η αποδοτική αποθήκευση ενέργειας είναι ουσιαστικό στοιχείο των μελλοντικών ηλεκτρικών δικτύων, καθώς διασφαλίζει τη σταθερή ροή ενέργειας, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται διάφορες πηγές ενέργειας όπως ηλιακή και αιολική», προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου για την Ανάλυση της Παγκόσμιας Ασφάλειας, Gal Luft, υπογράμμισε: «αυτό που είναι καινούριο εδώ δεν είναι η μπαταρία. Οι μπαταρίες υπάρχουν εδώ και 100 χρόνια τουλάχιστον. Το καινούριο στοιχείο είναι η ικανότητα της μπαταρίας να επικοινωνεί με το δίκτυο, με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και με άλλα στοιχεία του ηλεκτρικού συστήματος».

Για να είναι αποδοτικές σε σχέση με το κόστος παραγωγής τους, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι συσκευές αποθήκευσης ενέργειας πρέπει να ολοκληρώσουν τουλάχιστον 4.000 κύκλους φόρτισης και να κρατήσουν το λιγότερο μια δεκαετία.

Η ισραηλινή εταιρεία Nation-E είναι βέβαιη ότι το προϊόν της θα υπερβεί τους στόχους αυτούς, φέρνοντας επανάσταση στην κατανάλωση ενέργειας σε σπίτια και βιομηχανίες.


  

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Ατλαντικός : Επιστήμονες ανακάλυψαν καμινάδες που εκλύουν μαύρο καπνό (Φωτογραφίες)

Στην καρδιά του Ατλαντικού Ωκεανού, σε ένα τμήμα της μεσοωκεάνειας ράχης που διατρέχει τον πυθμένα από βορρά προς νότο για χιλιάδες χιλιόμετρα, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων εντόπισαν και χαρτογράφησαν για πρώτη φορά υδροθερμικές καμινάδες.

Σε αυτή την περιοχή της μεσωκεάνιας ράχης του Ατλαντικού, που βρίσκεται ακόμη και τέσσερα χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ο ωκεανός συνεχώς αναγεννιέται.

Χάρη στη δράση τεράστιων ρηγμάτων αποκόλλησης, ο πυθμένας «ανοίγει» τόσο προς τα δυτικά όσο και προς τα ανατολικά αφήνοντας στη μέση ένα «κενό» που έρχονται να καλύψουν νέα πετρώματα που «αναρριχώνται» από τον μανδύα της Γης, σε βάθος δηλαδή μεγαλύτερο από 70 χιλιόμετρα κάτω από τον πυθμένα.

Σε βάθος 3.500 μέτρων

Σε μία τέτοια περιοχή όπου το βάθος αγγίζει τα 3.500 μέτρα, οι επιστήμονες με το ερευνητικό ωκεανογραφικό σκάφος Pourqoui Pas του γαλλικού Ινστιτούτου IFREMER, εντόπισαν και ερεύνησαν στο πλαίσιο της αποστολής ODEMAR (Οceanic Detachments at the Mid-Atlantic Ridge) – που οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Φυσικής της Γης του Παρισιού με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Dr. Javier Escartin – τις εντυπωσιακές καμινάδες που εκλύουν χιλιόμετρα μακριά «μαύρο καπνό» (black smokers).

Αυτός ο «καπνός» είναι στην ουσία μία πληθώρα μετάλλων, μικροκρυσταλλικά σωματίδια από θειούχες ενώσεις μετάλλων όπως ο μόλυβδος, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, ο χρυσός, τα οποία μοιάζει να έχουν ρευστή μορφή, όπως τα παρατηρεί κανείς από τις κάμερες των υποβρύχιων ρομπότ, όμως στην ουσία πρόκειται για στερεό υλικό το οποίο στο μέλλον μπορεί να αποβεί εκμεταλλεύσιμο εξαιτίας της περιεκτικότητάς του. Ως τμήμα του λεγόμενου ορυκτού πλούτου της θάλασσας.

«Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζουμε και μελετούμε σε αυτό το τμήμα του Ατλαντικού ωκεανού, τέτοιους γεωλογικούς σχηματισμούς, οι οποίοι συνιστούν μοναδικά οικοσυστήματα εξαιτίας των ακραίων συνθηκών που δημιουργούν», λέει στα «ΝΕΑ» η λέκτορας Γεωλογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Εύη Νομικού, που συμμετείχε στην αποστολή η οποία διήρκεσε πάνω από ένα μήνα.

«Καπνός» με θερμοκρασία 330 βαθμών

«Ο μαύρος καπνός που εκλύουν οι υδροθερμικές καμινάδες, έχει θερμοκρασία 330 βαθμούς Κελσίου, όπως διαπιστώσαμε με ειδικά όργανα που έφερε το υποβρύχιο ρομπότ το οποίο ποντίσαμε εκεί. Αυτός ο καπνός που αποτελείται από θειούχα μέταλλα, καθώς ρευστοποιείται “χτίζει” σιγά σιγά νέες καμινάδες, οι οποίες παραμένουν “ζωντανές” για μερικά εκατοντάδες χρόνια».

Στο βάθος όπου βρίσκονται αυτές οι καμινάδες, δεν υπάρχει φως, το περιβάλλον είναι τοξικό, η θερμοκρασία απίστευτα υψηλή αλλά παρόλα αυτά ζουν εκεί μικροοργανισμοί – που ευδοκιμούν χάρη στη χημειοσύνθεση και όχι στη φωτοσύνθεση – και αυτοί οι οργανισμοί αποτελούν τροφή για ξεχωριστά είδη άλλων οργανισμών όπως κάποια μύδια, γαρίδες κ.λπ.

Η ομάδα των επιστημόνων, χρησιμοποίησε ένα αυτόνομο υποβρύχιο όχημα (AUV ABYSS 6000) για να αποτυπώσει το ανάγλυφο του πυθμένα με ακρίβεια εκατοστών και ένα τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο ρομπότ (ROV VICTOR 6000) για να πάρει δείγματα από τις καμινάδες.

Ρήγματα κάνουν… λίφτινγκ στον πυθμένα

Η Εύη Νομικού λέει ότι το 50% του ωκεάνιου φλοιού δημιουργείται από τη δράση των τεράστιων ρηγμάτων που διαρρηγνύουν τον πυθμένα επιτρέποντας σε ρευστοποιημένα πετρώματα από μεγαλύτερα βάθη στο εσωτερικό της Γης να αναπληρώσουν το κενό.

Η διαδικασία αυτή που γίνεται εδώ και εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, επιτρέπει στους επιστήμονες να μελετήσουν καλύτερα τα συστατικά στοιχεία του μανδύα της Γης, μέσα από τα πετρώματα, όπως ο σερπενίτης, που καταλήγουν στον πυθμένα του ωκεανού.

Δείγματα στο Μουσείο Ορυκτολογίας

Ορισμένα από τα δείγματα των καμινάδων αλλά και άλλων πετρωμάτων, που συλλέχθηκαν από τους μηχανικούς βραχίονες του υποβρύχιου ρομπότ, δόθηκαν στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών για την εκπαίδευση μαθητών και φοιτητών.

Ο διευθυντής του Μουσείου, καθηγητής Ορυκτολογίας Θανάσης Κατερινόπουλος, είπε στα «ΝΕΑ» ότι τα συγκεκριμένα δείγματα που συλλέχθηκαν υπό αντίξοες συνθήκες σε τόσο μεγάλο βάθος, θα εκτεθούν σε ειδικό χώρο του Μουσείου ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται και οπτικό υλικό από την αποστολή.

Δείτε τις Φωτογραφίες:







Share:

ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ!!

Τελευταία ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο από το JohnHopkins Μετά από σειρά ετών που η χημειοθεραπεία εθεωρείτο ως η μόνη διέξοδος καταπολέμησης του καρκίνου, το JohnHopkins αναφέρει πως υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος

Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα κύτταρα δεν εντοπίζονται στις συνήθεις εξετάσεις εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε δισεκατομμύρια.Όταν ο ιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς πως δεν υπάρχουν καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, σημαίνει πως οι εξετάσεις δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν καρκινικά κύτταρα διότι το ποσοστό τους δεν καθίσταται ανιχνεύσιμο.

Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 μέχρι και περισσότερες από 10 φορές κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό , τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και ο σχηματισμός όγκων.

Όταν κάποιος έχει καρκίνο τότε αυτό υποδεικνύει πως παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Αυτά οφείλονται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες του τρόπου ζωής μας. Για να ξεπεραστούν αυτές οι διατροφικές ελλείψεις , πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να συμπεριληφθούν συμπληρώματα που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η χημειοθεραπεία δηλητηριάζει τα καρκινικά κύτταρα αλλά παράλληλα καταστρέφει και τα ραγδαία αναπτυσσόμενα υγιή κύτταρα στο μυελό των οστών, στην γαστρεντερική οδό και μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο ήπαρ, στους νεφρούς, στην καρδιά, στους πνεύμονες κλπ.

Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και ταυτόχρονα καυτηριάζει, σημαδεύει και εξοντώνει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.

Η αρχική θεραπεία με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία συχνά μειώνει το μέγεθος του όγκου. Ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή του όγκου. Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό φορτίο τοξινών από χημειοθεραπείες και ακτινοβολία τότε το ανοσοποιητικό σύστημα είτε έχει κατασταλεί ή καταστραφεί, έτσι το άτομο μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών. Ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων με το να μην τα τρέφουμε με τροφές που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν.

Με τι τρέφεται ο καρκίνος

Η ζάχαρη είναι τροφοδότης του καρκίνου. Σταματώντας τη ζάχαρη απομακρύνουμε μία σημαντική τροφοδοσία του καρκίνου. Σημείωση : τα υποκατάστατα ζάχαρης που παρασκευάζονται με ασπαρτάμη είναι επιβλαβή. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο είναι το μέλι και η μελάσα αλλά σε μικρή ποσότητα. Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτά το λευκό του χρώμα. Καλύτερη εναλλακτική είναι το θαλασσινό αλάτι.

Το γάλα προκαλεί το σώμα να παράγει βλέννα ιδίως στην γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας ή αμυγδάλων χωρίς προσθήκες γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.

Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινο περιβάλλον. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη και το καλύτερο είναι να τρώμε ψάρι και ελάχιστο κοτόπουλο παρά χοιρινό και μοσχάρι. Το κρέας επίσης περιέχει αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόες και παράσιτα που είναι επιβλαβή ειδικά σε άτομα με καρκίνο.

Μία διατροφή που αποτελείται κατά 80% από φρέσκους χυμούς και λαχανικά , σιτηρά ολικής άλεσης, σπόρους, ξηρούς καρπούς και φρούτα βοηθά να τεθεί το σώμα σε αλκαλικό περιβάλλον. Περίπου το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα που περιλαμβάνουν φασόλια. Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και εισέρχονται στον οργανισμό μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων.

Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών και να φάτε ωμά λαχανικά 2 με 3 φορές τη μέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμώνΚελσίου. Αποφεύγετε τον καφέ, το τσάι και την σοκολάτα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφείνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες. Το νερό να είναι καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο για την αποφυγή τοξινών και βαρέων μετάλλων. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο, αποφύγετέ το.

Η ζωική πρωτείνη είναι δύσκολο να αφομοιωθεί και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας παραμένει στα έντερα, αποσυντίθεται και οδηγεί σε μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στοιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα και επιτρέπουν στην άμυνα του οργανισμού να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.

Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό (αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία) για να μπορέσουν τα δικά του κύτταρα «δολοφόνοι» του οργανισμού να καταστρέφουν τον καρκίνο. Άλλα υποκατάστατα όπως η βιταμίνη Ε είναι γνωστό πως προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα.

Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος.Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα μπορεί να βοηθήσει τον μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει. Ο θυμός και η πικρία θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον. Μάθετε να αγαπάτε , να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.

Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στην διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμη μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή καρκινικών κυττάρων. 

Πηγή / Μετάφραση epistimonikoshttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/05/blog-post_4680.html

ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ! ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ!!!! ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΘΕΙΣ ΣΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ! ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΛΛΗΝΑ! ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΉΚΕ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΤΟ ΜΠΑΛΏΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ! ΟΣΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ! (ΒΛΕΠΕ Ο δρ.ΧΑΜΕΡ )

wikipedia.org Το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς (Johns Hopkins University), αναφερόμενο απλούστερα ως Johns Hopkins και με τα αρχικά JHU, είναι ένα ιδιωτικό ερευνητικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, στη Βαλτιμόρη. Το Johns Hopkins διατηρεί πανεπιστημιουπόλεις και σε άλλα μέρη της πολιτείας Μέριλαντ, στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, στην Ιταλία, στην Κίνα και στη Σιγκαπούρη. Υπήρξε ένα από τα 14 ιδρυτικά μέλη της Ενώσεως Αμερικανικών Πανεπιστημίων (Association of American Universities).

Το πανεπιστήμιο φέρει το όνομα του Τζονς Χόπκινς, που κληροδότησε 7 εκατομμύρια δολάρια το έτος 1873 για την ίδρυση πανεπιστημίου και νοσοκομείου (το Johns Hopkins Hospital). Στην εποχή της, αυτή ήταν η μεγαλύτερη φιλανθρωπική δωρεά στη μέχρι τότε ιστορία των ΗΠΑ, το ισοδύναμο 132 εκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινές (2009) τιμές. Το πανεπιστήμιο άνοιξε τις πύλες του στις 22 Φεβρουαρίου 1876, με σκοπό «την ενθάρρυνση της έρευνας… …και την προαγωγή μορφωμένων ανθρώπων»[1]

Το Τζονς Χόπκινς υπήρξε το πρώτο αμερικανικό πανεπιστήμιο που εφάρμοσε το λεγόμενο «γερμανικό μοντέλο» που εισηγήθηκαν οι Βίλχελμ φον Χούμπολτ και Φρίντριχ Σλάιερμάχερ.[2]. Επίσης, υπήρξε το πρώτο αμερικανικό πανεπιστήμιο που δίδαξε μέσα και από σεμινάρια. Ως τέτοιο, το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς λειτούργησε ως πρότυπο για τα περισσότερα μεγάλα αμερικανικά ερευνητικά πανεπιστήμια, ιδιαίτερα για το Πανεπιστήμιο του Σικάγου.

Μέχρι σήμερα, 22 κάτοχοι βραβείου Νόμπελ έχουν διατελέσει καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ενώ απόφοιτός του υπήρξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Γούντροου Ουίλσον (βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 1919). (ΣΗΜΕΙΏΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ SHARE. ΤΟ FACEBOOK ΠΕΡΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ,ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ,ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ )



Πηγή

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share: