Κινέζος πήγε στο γιατρό με στομαχόπονο και ανακάλυψε ότι είναι...γυναίκα!

ΕΙΧΕ ΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΩΟΘΗΚΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ «ΜΗΛΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ»

Δεν πίστευε στα αυτιά του 44χρονος Κινέζος που πήγε στον γιατρό νιώθοντας έντονους πόνους στο στομάχι και αργότερα πληροφορήθηκε ότι εκτός από πέος, διαθέτει και γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα.

Κινέζος πήγε στο γιατρό με στομαχόπονο και ανακάλυψε ότι είναι...γυναίκα!
Ο 44χρονος Κινέζος επισκέφθηκε με την σύζυγό του, τον τοπικό γιατρό στο Yongkang, στην ανατολική επαρχία Zhejiang, καθώς ένιωθε έντονους στομαχικούς πόνους και είχε εντοπίσει αίμα στα ούρα του.

Όπως γράφει η Daily Mail, μετά από αξονική τομογραφία- προς έκπληξη όλων- διαπιστώθηκε ότι εκτός από πέος, διέθετε και γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα: μήτρα και ωοθήκες.
Άλλη εξέταση έδειξε επίσης ότι διαθέτει ζεύγος φυλετικών χρωμοσωμάτων ΧΧ, κάτι που γενετικά τον κατατάσσει στο γυναικείο φύλο.
Ο ίδιος λέει ότι είχε αντιληφθεί πως κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού μονίμως ένιωθε κουρασμένος και είχε πρησμένο πρόσωπο και χέρια, ενώ συνεχώς εντόπιζε αίμα στα ούρα του, κάτι που οι γιατροί τον πληροφόρησαν ότι στην ουσία ήταν…περίοδος.
Ο 44χρονος πάντως ισχυρίστηκε ότι επί μια δεκαετία απολάμβανε μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή με την σύζυγό του. Ωστόσο οι γιατροί εξέφρασαν αμφιβολίες για το κατά πόσο κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό, αφού τα όργανά του διαφέρουν από αυτά των υπολοίπων ανδρών, ενώ ένα ακόμη χαρακτηριστικό που τον διαφοροποιεί, είναι ότι δεν έχει «μήλο του Αδάμ».
Η περίπτωση του 44χρονου που διαθέτει και τα δυο είδη γεννητικών οργάνων, θεωρείται ιδιαιτέρως σπάνια αλλά δεν έχει ακόμη καταγραφεί ως ερμαφρόδιτος ή διαφυλικός.
Οι γιατροί πάντως προειδοποίησαν τον 44χρονο ότι σε αυτή την ηλικία είναι πολύ αργά για να υποβληθεί σε κάποια θεραπεία ώστε να διορθώσει το ασυνήθιστο πρόβλημά του.

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

«Άχρηστο» το 92% του DNA μας


Ούτε το ένα δέκατο του DNA του ανθρώπου δεν έχει κάποια σημαντική λειτουργία μέσα στον οργανισμό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε σε συγκρίσεις με άλλα ζώα και αναμένεται να αναζωπυρώσει τη διαμάχη για το κατά πόσο είναι πράγματι άχρηστο το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου γενετικού υλικού.
Τα ευρήματα
Η νέα μελέτη υπολόγισε ότι μόνο το 8,2% του DNA μας είναι «λειτουργικό», δηλαδή χρήσιμο σε κάτι, μια πολύ διαφορετική εκτίμηση από αυτήν που είχαν κάνει το 2012 οι επιστήμονες της διεθνούς ομάδας  «Εγκυκλοπαίδεια Στοιχείων DNA» (ENCODE) ότι το 80% του γονιδιώματος μας έχει τελικά κάποια χρήσιμη βιοχημική λειτουργία.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον καθηγητή Κρις Πόϊντινγκ υποστηρίζουν ότι κακώς η ερευνητική κοινοπραξία ENCODE έδωσε τόσο ευρύ ορισμό στο τι είναι λειτουργικό και χρήσιμο από βιοχημική άποψη, καθώς δεν αρκεί να «κάνει» κάτι ένα κομμάτι του DNA,  αλλά αυτό το «κάτι» πρέπει και να είναι αποδεδειγμένα ωφέλιμο για τον οργανισμό.
Για τους Βρετανούς επιστήμονες σημαντικό κριτήριο αποτελεί πόσο ποσοστό του DNA στα ζώα έχει αποφύγει να υποστεί μεταλλάξεις κατά τα τελευταία 100 εκατ. έτη, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό ακριβώς το τμήμα του γενετικού υλικού είναι όντως χρήσιμο και ζωτικό. Οι ερευνητές συνέκριναν, με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα γονιδιώματα διαφόρων θηλαστικών, από ποντίκια και λαγούς έως σκύλους, άλογα και ανθρώπους.
Γονιδιακά σκουπίδια
Από τη συγκριτική αυτή μελέτη, προέκυψε η εκτίμηση ότι μόνο το 8,2% του ανθρώπινου DNA έχει κάποια πράγματι χρήσιμη λειτουργία. Το υπόλοιπο 91,8%, κατά τους ερευνητές, είναι εξελικτικό απομεινάρι - ένα DNA-σκουπίδι, μέρος του οποίου προέρχεται από αρχαίους ιούς, οι οποίοι κάποτε ενσωματώθηκαν στο γενετικό υλικό των προγόνων μας.
«Τείνουμε να πιστεύουμε ότι όλο το DNA μας πρέπει να κάνει κάτι. Στην πραγματικότητα όμως, μόνο ένα μικρό κομμάτι του κάνει κάτι», δήλωσε ο ερευνητής Κρις Ραντς. «Δεν έχουμε επιστημονικές ενδείξεις ότι το 92% του γονιδιώματός μας συνεισφέρει καθόλου στη βιολογία μας. Απλώς ‘κάθεται' εκεί και πιάνει χώρο», πρόσθεσε ο ερευνητής Γκέρτον Λούντερ.
Αλλά ακόμη και από το λειτουργικό 8,2% του DNA, δεν έχει όλο την ίδια σημασία. Μόνο το 1,2% είναι το κατ' εξοχήν σημαντικό κομμάτι, επειδή κωδικοποιεί τις πρωτεΐνες που ελέγχουν σχεδόν όλες τις κρίσιμες βιολογικές λειτουργίες του ανθρώπου. Το υπόλοιπο 7% εμπλέκεται κυρίως στην ενεργοποίηση και απενεργοποίηση, δηλαδή στην «έκφραση» των γονιδίων που κωδικοποιούν τις πρωτεΐνες, ανάλογα με την χρονική φάση, το σημείο του σώματος, το περιβάλλον και άλλους παράγοντες.
«Οι πρωτεΐνες που παράγονται, είναι ουσιαστικά ίδιες σε όλα τα κύτταρα του σώματός μας. Όμως ποιές από αυτές θα ενεργοποιηθούν κάθε φορά, σε ποιό σημείο στο σώμα και πότε, αυτό πρέπει να ρυθμιστεί - και αυτή είναι η δουλειά που κάνει το 7%», δήλωσε ο Ραντς. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS Genetics»

Πηγή: Το Βήμα science

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Έγιναν τα εγκαίνια του ναού του Σολομώντος στην Βραζιλία [Εικόνες]


Μετά από περίπου πέντε χρόνια προετοιμασιών, έγιναν τα εγκαίνια στις 19 Ιουλίου ενός αντιγράφου του ναού του Σολομώντος κοντά στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, από Εβραίους ραβίνους και οπαδούς της πανθρησκείας.
Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο λεγόμενος τρίτος ναός που επίκειται να χτιστεί στα Ιεροσόλυμα, μιά και από ότι δείχνουν τα πράγματα το ΝΑΤΟ θα παρέμβει εκεί, όπως έχει πει εδώ και πάνω από δύο χρόνια ο Λιακόπουλος, υπέρ δήθεν της παγκόσμιας ειρήνης.
Η ώρα πλησιάζει
Δείτε τις φωτογραφίες:









prisonplanet.gr
ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Αυτό είναι το νέο προφυλακτικό που θα φέρει "επανάσταση" στο σεξ

Αυτό είναι το νέο προφυλακτικό που θα φέρει "επανάσταση" στο σεξΈνα καινούργιο προφυλακτικό ετοιμάζεται να κάνει "πάταγο" στην αυστραλιανή αγορά. 
Το νέας τεχνολογίας προφυλακτικό, πιστεύεται ότι θα έχει μεγάλη απήχηση καθώς διαθέτει μια σημαντική καινοτομία: σκοτώνει σχεδόν όλα τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου του έρπητα, του ιού HIV και HPV.
Η Ansell, η αυστραλιανή εταιρεία προφυλακτικών, θα κατασκευάσει ένα προφυλακτικό που θα περιέχει το αντιμικροβιακό λιπαντικό VivaGel. Το αυστραλιανό Therapeutic Goods Administration, έδωσε στο προϊόν την πιστοποίηση, που σημαίνει ότι θα είναι στην αγορά μέσα σε λίγους μήνες. Το gel έχει αποδειχθεί 99,9% αποτελεσματικό στη δολοφονία των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ).
Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, βρίσκονται σε άνοδο στην Αυστραλία αλλά και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Κατά τα τελευταία χρόνια, η διάγνωση HIV έχει αυξηθεί κατά 10%. Ένας στους 8 ενήλικες Αυστραλούς άνω των 25 ετών, έχουν προσβληθεί από έρπητα των γεννητικών οργάνων.
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύουν τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης σε ετήσια βάση, λόγω των 20 εκατομμυρίων νέων περιπτώσεων κάθε χρόνο.

Πηγή: newmoney.gr

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Διάκριση για Ελληνα επιστήμονα: Βραβεύεται γιατί ανέπτυξε λογισμικό που «ακούει» όπως το ανθρώπινο αυτί

Διάκριση για Ελληνα επιστήμονα: Βραβεύεται γιατί ανέπτυξε λογισμικό που «ακούει»Eλληνας επιστήμονας, ο δρ. Εμμανουήλ Μπενέτος, ερευνητής στο City University του Λονδίνου, είναι ένας από τους επτά επιστήμονες που διάλεξε να βραβεύσει για το 2014 η Βασιλική Ακαδημία Μηχανικής (Royal Academy of Engineering) και παράλληλα να στηρίξει με χρηματοδότηση την έρευνά τους.
Σύμφωνα με την Ακαδημία, το ερευνητικό έργο του κ. Μπενέτου στο πεδίο της μηχανικής ακρόασης ή ακουστικής ανάλυσης «έχει τη δυνατότητα να φέρει ριζοσπαστικές καινοτομίες». Το βραβείο- χρηματοδότηση θα στηρίξει επί μία πενταετία την ερευνητική προσπάθεια του Έλληνα ερευνητή, του οποίου βασικός στόχος είναι η δημιουργία λογισμικού που θα μπορεί να επεξεργαστεί τους ήχους όπως το ανθρώπινο αυτί.
Στόχος της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικής είναι να στηρίζει κάθε καινοτομική έρευνα που θα επιτρέψει στη Βρετανία να αποκτήσει τεχνολογική πρωτοπορία και παγκόσμια ανταγωνιστικότητα σε νέα επιστημονικά και τεχνολογικά πεδία.
Η έρευνα του κ. Μπενέτου εστιάζεται στην ανάπτυξη ειδικού λογισμικού, που θα διακρίνει τους ήχους του περιβάλλοντος και θα εξάγει τις κατάλληλες πληροφορίες από αυτούς. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές, όπως στον τομέα της βιοακουστικής, της ασφάλειας, της εγκληματολογίας, της μουσικής (πχ αυτόματη ταξινόμηση μουσικών συλλογών) κ.α.
Αν και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές πρόοδοι στην επεξεργασία και ανάλυση πολύ μεγάλων όγκων δεδομένων από τους υπολογιστές, ακόμη υπάρχουν δυσκολίες στο να δημιουργηθεί μία τεχνολογία που θα μπορεί να διακρίνει αυτόματα και αξιόπιστα μεταξύ πολύ διαφορετικών ήχων, ξεχωρίζοντας τους χρήσιμους ήχους από τους θορύβους. Ο κ. Μπενέτος αναζητά- χρησιμοποιώντας ως μοντέλο το ανθρώπινο βιολογικό ακουστικό σύστημα- εκείνους τους αλγόριθμους που θα επιτυγχάνουν αυτήν τη διάκριση και ερμηνεία των ήχων.
Ο Έλληνας ερευνητής αποφοίτησε το 2005 από το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2012 πήρε το διδακτορικό του (ως ηλεκτρολόγος μηχανικός) από το Κέντρο Ψηφιακής Μουσικής του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου. Σήμερα είναι ερευνητής στις ομάδες Μουσικής Πληροφορικής και Μηχανικής Μάθησης στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου.

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

«Θερίζει» ο αιμορραγικός ιός Εμπολα στη Δυτική Αφρική

«Θερίζει» ο αιμορραγικός ιός Εμπολα στη Δυτική Αφρική
Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού που οφείλονται στον ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναφέρει ότι από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 1.100 κρούσματα και 660 θάνατοι.
«Ο ΠΟΥ και οι συνεργάτες του στο πεδίο εξακολουθούν να εργάζονται πολύ σκληρά με τις τοπικές αρχές για να προσπαθήσουν να περιορίσουν την εξάπλωση της ασθένειας και για να περιθάλψουν τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από την επιδημία», δήλωσε ο Πολ Γκάργουντ εκπρόσωπος του οργανισμού στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), με ημερομηνία 20 Ιουλίου, «έχουν καταγραφεί 660 θάνατοι και έχουν καταγραφεί 1.093 κρούσματα».
Μεταξύ της 18ης και της 20ής Ιουλίου υπήρξαν 45 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 28 θανατηφόρα -4 στη Γουινέα, 11 στη Λιβερία και 13 στη Σιέρα Λεόνε-, όπως επεσήμανε η ίδια πηγή.
Ο Γκάργουντ επεσήμανε ότι μια από τις κύριες προκλήσεις αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη προσωπικού. «Έχουμε αρχίσει να προσφέρουμε επιπλέον υποστήριξη στα νοσοκομεία και τις κλινικές. Παρατηρούμε ότι πολλά από αυτά τα ιδρύματα απλώς δεν διαθέτουν αρκετό προσωπικό για να προσφέρουν το επίπεδο της απαραίτητης περίθαλψης ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί», υπογράμμισε.

Αναζητούν ασθενή που φέρει τον ιό

Στο μεταξύ οι Αρχές της Σιέρα Λεόνε ζήτησαν βοήθεια σήμερα για να εντοπίσουν μια ασθενή, η οποία είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Έμπολα στην πρωτεύουσα Φριτάουν, καθώς η οικογένειά της την πήρε με τη βία από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.
Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Φριτάουν, μιας πόλης με περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους, μετέδιδαν σήμερα τις εκκλήσεις για τον εντοπισμό της γυναίκας αυτής που βρέθηκε θετική στον ιό του Έμπολα.
«Η Σαουντάτου Κορόμα είναι ένα θετικό κρούσμα και το γεγονός ότι βρίσκεται εκεί έξω αποτελεί κίνδυνο για όλους μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των πολιτών για να την εντοπίσουμε», ανέφερε η ανακοίνωση που μεταδιδόταν.
Η Σαουντάτου Κορόμα, 32 ετών κάτοικος της πυκνοκατοικημένης συνοικίας Ουέλινγκτον, είχε τεθεί σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των αιματολογικών της εξετάσεων, δήλωσε ο Σίντι Γιαχία Τούνις, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας. Τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά την Πέμπτη.
«Η οικογένεια της ασθενούς εισέβαλε στο νοσοκομείο και την πήρε με τη βία», πρόσθεσε ο ίδιος. «Την αναζητούμε».


ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Άγνωστος ιός «ζει μέσα στους μισούς ανθρώπους»


Ένας ιός που κρυβόταν από τους επιστήμονες εδώ και δεκαετίες πιθανότατα ζει και βασιλεύει μέσα στο έντερό σας. Δεν επιτίθεται όμως σε εσάς, αλλά στα δισεκατομμύρια βακτήρια που ζουν σε αυτό το πλούσιο οικοσύστημα.
Ο νέος ιός, με την ονομασία crAssphage, ανήκει στην ομάδα των βακτηριοφάγων, ιών που παρασιτούν σε βακτήρια, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές στην επιθεώρηση Nature Communications. To γονιδίωμά του είναι περίπου δύο φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τον ιό HIV.
Ο ίδιος ο ιός δεν έχει απομονωθεί μέχρι σήμερα, αναγνωρίστηκε όμως από το γενετικό υλικό του. Ο Ρόμπερτ Έντουαρντς του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο άρχισε να διερευνά το θέμα όταν ανίχνευσε τμήματα άγνωστων γενετικών αλληλουχιών σε δείγματα κοπράνων από 12 άτομα.
Οι ίδιες αλληλουχίες βρέθηκαν αργότερα σε δύο μεγάλες βάσεις δεδομένων όπου καταχωρούνται γενετικές αλληλουχίες από εκατοντάδες δείγματα κοπράνων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Νότιο Κορέα. Έκπληκτος από την ανακάλυψη, ο ερευνητής έκανε τον κόπο να επαναλάβει τις αναλύσεις σε εκατοντάδες αρχικά αρχικά δείγματα, και επιβεβαίωσε έτσι ότι ο ιός υπήρχε περίπου στα μισά.
«Δεν είναι ασυνήθιστο να αναζητά κανείς έναν νέο ιό και να ανακαλύψει έναν» σχολιάζει ο Έντουαρντς σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου. «Είναι όμως πολύ ασυνήθιστο να βρει κάποιον που απαντάται σε τόσο πολλούς ανθρώπους. Το γεγονός ότι μας ξέφευγε για τόσο καιρό είναι πολύ παράξενο».
Το γεγονός ότι ο ιός είναι τόσο διαδεδομένος σημαίνει ότι πιθανότατα υπάρχει εδώ και εκατομμύρια χρόνια.
Το μόνο όμως που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι ο crAssphage μολύνει βακτήρια της ομάδας Bacteroidetes, στην οποία ανήκουν πολλά από τα βακτήρια του παχέος εντέρου.
Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει τα Bacteroidetes με τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, και η ομάδα του Έντουαρντς θα προσπαθήσει τώρα να απομονώσει τον ιό και να διερευνήσει το ρόλο που ενδέχεται να παίζει στην παχυσαρκία.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Αποκάλυψη NASA: To 2012 η Γη θα μπορούσε να είχε σχεδόν καταστραφεί

 
Στις 23 Ιουλίου 2012, ο Ήλιος έστειλε προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας μια πανίσχυρη μαγνητική "καταιγίδα" η οποία παρατρίχα δεν βρήκε τον στόχο της (Vid) 

Μερικά πράγματα είναι καλύτερα να τα μαθαίνεις εκ των υστέρων - αν και όταν τα μαθαίνεις. Η Γη γλύτωσε παρατρίχα μια σοβαρή καταστροφή το 2012, όταν μια τεράστια ηλιακή "καταιγίδα" πέρασε ξυστά από τον πλανήτη μας, όπως αποκάλυψαν τώρα οι επιστήμονες. 

Αν είχε "χτυπήσει" τη Γη, η ζωή δεν θα ήταν πια αυτή που ξέρουμε και ο ανθρώπινος πολιτισμός θα είχε γυρίσει στον 18ο αιώνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιστημόνων της NASA. 

Στις 23 Ιουλίου 2012, ο Ήλιος, μετά από μία εκτίναξη στεμματικής μάζας, έστειλε προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας μια πανίσχυρη μαγνητική "καταιγίδα", με ταχύτητα 3.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, η οποία στο «τσακ» δεν βρήκε τον στόχο της. 

 
Η NASA ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη Daily Mail, ότι επρόκειτο για την ισχυρότερη ηλιακή καταιγίδα των τελευταίων 150 ετών και είχε τη δυνατότητα να "ταρακουνήσει" για τα καλά τον σύγχρονο πολιτισμό. 

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για δύο διαδοχικές εκτινάξεις στεμματικής μάζας με χρονική απόσταση μόλις δέκα έως 15 λεπτών, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να έχει ασυνήθιστη συνδυασμένη ένταση. 

«Αν η ηλιακή έκρηξη είχε συμβεί μόνο μια εβδομάδα νωρίτερα, η Γη θα είχε βρεθεί ακριβώς στη γραμμή του πυρός», δήλωσε ο καθηγητής ατμοσφαιρικής και διαστημικής φυσικής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Ντάνιελ Μπέικερ. Ελάχιστοι κάτοικοι της Γης πήραν τότε είδηση τι συνέβη - ή τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. 

Nasa says the sun released two "significant" solar flares both classified as "X" class01:11reEmbedit

Η "καταιγίδα" έπληξε τη διαστημοσυσκευή STEREO-A, το ηλιακό παρατηρητήριο της NASA. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα που εστάλησαν στη Γη και συμπέραναν ότι, αν ο πλανήτης μας είχε «χτυπηθεί» τότε, θα επρόκειτο για το χειρότερο συμβάν από την ηλιακή καταιγίδα του 1859 (γνωστή και ως "συμβάν Κάρινγκτον"), όταν το σέλας που είχε προκληθεί, ήταν ορατό νότια μέχρι την Ταϊτή στον Ειρηνικό, ενώ το «διαδίκτυο» της Βικτωριανής εποχής, το τηλεγραφικό δίκτυο, είχε βγει εκτός λειτουργίας. 

Το συμβάν του 2012 ήταν επίσης διπλάσιας έντασης από αυτήν που έπληξε το Κεμπέκ του Καναδά το 1989, προκαλώντας καθολικό «μπλακ-άουτ». 

«Είμαι πεπεισμένος περισσότερο από ποτέ ότι η Γη και οι κάτοικοί της ήσαν απίστευτα τυχεροί, όταν συνέβη η ηλιακή έκρηξη του 2012», δήλωσε ο Ντάνιελ Μπέικερ. «Αν είχαμε χτυπηθεί, ακόμη θα μαζεύαμε τα κομμάτια», πρόσθεσε και προειδοποίησε ότι η ανθρωπότητα πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Μία μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ εκτίμησε πρόσφατα ότι μια "καταιγίδα" ανάλογη εκείνης του 1859 θα είχε κοστίσει πάνω από δύο τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία (20 φορές περισσότερα από τις ζημιές του τυφώνα «Κατρίνα») και θα είχε προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές σε κάθε είδους υποδομές και υπηρεσίες, που θα χρειάζονταν πολλά χρόνια για να αποκατασταθούν. 

Μια τέτοια ηλιακή καταιγίδα μπορεί να επιφέρει εκτεταμένες και όχι εύκολα αποκαταστάσιμες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος (βγαίνουν εκτός λειτουργίας οι μετασχηματιστές των ηλεκτρικών δικτύων), κατάρρευση ζωτικών συστημάτων επικοινωνιών και GPS, ζημιές στα συστήματα ύδρευσης - αποχέτευσης (που βασίζονται συνήθως σε ηλεκτρικές αντλίες), διάφορα επικίνδυνα προβλήματα ασφάλειας κ.α. 

Η ηλιακή δραστηριότητα, που επηρεάζει καθοριστικά τον διαστημικό καιρό, είναι ένα σύνθετο φαινόμενο. Περιλαμβάνει τις ηλιακές εκλάμψεις (που στέλνουν ακτίνες-Χ και ισχυρή υπεριώδη ακτινοβολία στη Γη), την εκτόξευση τεράστιων ποσοτήτων φορτισμένων ηλιακών σωματιδίων, ηλεκτρονίων και πρωτονίων (που κάνουν ζημιά στα ηλεκτρονικά συστήματα των δορυφόρων), καθώς και τις εκτινάξεις στεμματικής μάζας, οι οποίες στέλνουν προς τον πλανήτη μας δισεκατομμύρια τόνους μαγνητισμένου νέφους ηλιακού πλάσματος, που πέφτουν πάνω στην "ασπίδα" του γήινου μαγνητικού πεδίου (συνήθως προκαλούν απλώς το θεαματικό σέλας στους πόλους, αλλά ένα απευθείας μαζικό χτύπημα θα ήταν καταστροφικό). 

Υπάρχει πιθανότητα 12% μια σούπερ ηλιακή "καταιγίδα" να χτυπήσει τη Γη μέσα στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τον φυσικό Πιτ Ράιλι, ο οποίος έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα διαστημικού καιρού "Space Weather". Η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε στατιστική ανάλυση των στοιχείων για τις ηλιακές καταιγίδες κατά τα τελευταία 50 χρόνια. 


(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

πηγή

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Αστρονόμοι έκαναν την πιο ακριβή μέτρηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα σε εξωπλανήτη

Αστρονόμοι στις ΗΠΑ έκαναν την πιο ακριβή μέτρηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, της ακτίνας ενός πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος.
Έτσι, με τη βοήθεια των διαστημικών τηλεσκοπίων «Spitzer» και «Kelper» της NASA, το μέγεθος του εξωπλανήτη Kepler-93b μετρήθηκε πλέον με αβεβαιότητα μόλις 119 χιλιομέτρων.
Υπερ-Γαία
Η μέτρηση αποκάλυψε ότι η διάμετρος του Kepler-93b είναι περίπου 18.800 χιλιόμετρα, έναντι 12.750 χλμ. της Γης και επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για μια "υπερ-Γη", μιάμιση περίπου φορές μεγαλύτερη από τον πλανήτη μας. Αυτή η κατηγορία εξωπλανητών είναι πολύ κοινή στον γαλαξία μας, σύμφωνα με τις έως τώρα ανακαλύψεις.
Οι προηγούμενες μετρήσεις εκτιμούσαν την μάζα του συγκεκριμένουεξωπλανήτη ότι είναι περίπου 3,8 φορές μεγαλύτερη της Γης. Η πυκνότητά του, με βάση τους υπολογισμούς για την μάζα και την ακτίνα του, εκτιμάται ότι είναι παρόμοια με του δικού μας πλανήτη, πράγμα που παραπέμπει σε βραχώδη και μεταλλική σύνθεσή του.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Σάρα Μπάλαρντ του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον του Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Astrophysical Journal», δήλωσαν ότι «η μέτρηση είναι τόσο ακριβής που ουσιαστικά είναι σαν να μπορείς να μετρήσεις το ύψος ενός ανθρώπου που βρίσκεται στον Δία, με απόκλιση μόλις δύο εκατοστών».
Η ταυτότητα
Ο Kepler-93b βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο σε απόσταση περίπου 300 ετών φωτός από τον πλανήτη μας και το οποίο έχει σχεδόν την μάζα και την ακτίνα του Ήλιου μας.
Επειδή ο εν λόγω εξωπλανήτης περιφέρεται πολύ κοντά στο άστρο (μόλις στο ένα έκτο της απόστασης Ερμή - Ήλιου) η θερμοκρασία της επιφάνειάς του φθάνει τους 760 βαθμούς Κελσίου, συνεπώς είναι υπερβολικά καυτός για τη φιλοξενία ζωής - τουλάχιστον όπως την ξέρουμε.

tovima.gr

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

Voic-Of-God-Weapon

To όπλο της φωνής του Θεού που κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι τους μιλάει απ’ το υπερπέραν.
Είναι η τεχνολογία ELF που αναπτύχθηκε στον πόλεμο του Ιράκ, πρόκειται για ένα μυστικό υπέρ-όπλο όπου Χρησιμοποιείται για έλεγχο του εγκεφάλου, αλλά και για σωματική επίθεση….


Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Η “προφητεία” του Καντάφι επιβεβαιώνεται: “Εάν πέσω, η Ευρώπη θα πέσει στα νύχια του Ισλάμ”!

hilary-clinton-gaddafiΕκπρόσωπος του Καντάφι είχε σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ευρώπη, λέγοντας ότι «η εκρηκτική αύξηση της παράνομης μετανάστευσης θα ήταν το τίμημα που θα πλήρωναν τα ευρωπαϊκά έθνη για τη στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη που παρείχαν οι σύμμαχοι προς τους αντάρτες που προσπαθούσαν να ανατρέψουν τον ισχυρό άνδρα της Λιβύης».

Η εξάρτησης της Ευρώπης από το λιβυκό «μπλοκάρισμα» στους χιλιάδες λαθρομετανάστες έγινε ιδιαίτερα προφανής τις τελευταίες ημέρες του καθεστώτος του Καντάφι.
Τότε ο απειλούμενος δικτάτορας είχε προειδοποιήσει ότι αν καθαιρεθεί, «χιλιάδες άνθρωποι από τη Λιβύη θα εισβάλλουν στην Ευρώπη και δεν θα υπάρχει κανείς να τους σταματήσει.
Η προειδοποίηση αυτή έπεσε στο κενό όπως αποδείχθηκε και τον Μάιο του 2011 οι αρχές της Λιβύης άρχισαν να στοιβάζουν χιλιάδες Αφρικανούς και όχι μόνο σε πλοία και να τους στέλνουν βόρεια προς την Ευρώπη.
Από την Ιταλία, προς την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την υπόλοιπη Ευρώπη, το συνεχώς αυξανόμενο κύμα, νεαρών κυρίως λαθρομεταναστών από την Αφρική δείχνει πως η προφητεία του Καντάφι επιβεβαιώνεται…
Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα άρχισε να βομβαρδίζει τη Λιβύη, ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει τους Συμμάχους των ΗΠΑ: «Αν πέσω, τότε η Ευρώπη θα γίνει “μαύρη”.
Τώρα, χωρίς τον Καντάφι να εμποδίζει τη ροή των λαθρομεταναστών, ένα τεράστιο παλιρροϊκό κύμα παράνομων μεταναστών κατευθύνεται καθημερινά στην πόρτα της Ευρώπης.
Παράλληλα, οι ενέργειες του Ομπάμα στην Αίγυπτο και τη Συρία αποδυνάμωσαν την ισχύ των συνόρων και σε άλλα μέρη, με αποτέλεσμα ορδές λαθρομεταναστών να εισβάλουν στο Ισραήλ, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.
Αυτό που συμβαίνει αποκαλείται «βιβλική έξοδος» και έχει άμεση σχέση με την ανατροπή του Καντάφι.
Σύμφωνα με το hellasforce τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα όσο και η Χίλαρι Κλίντον εμπλέκονται άμεσα στη δημιουργία αυτής της κατάστασης. Απόδειξη η αλησμόνητη αντίδραση της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ όταν ενημερώθηκε για το θάνατο του Καντάφι…
πηγη

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Πολύ περίεργο tweet 40 μέρες πριν. Κάποιοι γνώριζαν τη συντριβή του αεροπλάνου;




 

Вести КПСС‏@vesti_kpss
Скоро над Руиной будет сбит лайнер битком набитый невинными евро-туристами. Це явится поводом для официального приглашения НАТО. Так вижу.
8:45 AM - 17 Jun 2014



Μετάφραση από την Google: Σύντομα θα καταρριφθή αεροπλάνο πάνω από τα ασφυκτικά ερείπια γεμάτο αθώους ευρώ-τουρίστες. Τότε θα είναι η αφορμή για την επίσημη πρόσκληση στο ΝΑΤΟ. Έτσι βλέπω.


Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Επιστρέφει η απειλή της πανούκλας: «Σφράγισαν» πόλη 30.000 κατοίκων στην Κίνα -Δεν μπορούν να φύγουν


Πανικός επικρατεί στην επαρχία Γκανσού της Κίνας, όπου, μια ολόκληρη η πόλη έχει σφραγιστεί έπειτα από τον θάνατο ενός ανθρώπου από βουβωνική πανώλη, ενώ άλλοι 151 τέθηκαν σε καραντίνα.
Οι 30.000 κάτοικοι της πόλης Γιούμεν δεν μπορούν να φύγουν από τα όρια της πόλης, ενώ η αστυνομία έχει τοποθετήσει μπλόκα σε πολλά σημεία.
Την περασμένη Τετάρτη ένας 38χρονος άνδρας πέθανε, καθώς, μολύνθηκε από πανούκλα έπειτα από επαφή που είχε με μια νεκρή μαρμότα.
Κινέζοι αξιωματούχοι, πάντως, επισημαίνουν ότι η πόλη έχει αρκετό ρύζι, αλεύρι και πετρέλαιο για τουλάχιστον έναν μήνα.
Η βουβωνική πανώλη είναι μια βακτηριακή λοίμωξη η οποία έμεινε στην ιστορία εξαιτίας του «Μαύρου Θανάτου», μια επιδημία που σκότωσε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη του 14ου αιώνα. Εμφανίζεται κυρίως στα ζώα και είναι εξαιρετικά σπάνια στους ανθρώπους.

Πηγή: iefimerida.gr

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

«Ένα βήμα πριν από την ανακάλυψη εξωγήινων»


Το Διαστημικό τηλεσκόπιο επόμενης γενιάς James Webb της NASA - που θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2018 - και οι μεγαλύτεροι διάδοχοί του θα δώσουν στους επιστήμονες την ευκαιρία να ψάξουν για σημάδια της ζωής στις ατμόσφαιρες των πλανητών έξω από το ηλιακό σύστημα, γνωστό και ως εξωπλανήτες. Αλλά αυτά τα τηλεσκόπια δεν θα είναι ικανά να ανιχνεύσουν αν οι μορφές ζωής είναι έξυπνα όντα ή μονοκύτταρα μικρόβια. «Πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε ζωή σε έναν άλλο πλανήτη» δήλωσε η Sara Seager, μία αστρονόμος στο MIT στο Cambridge της Μασαχουσέτης, σε μια πρόσφατη ομιλία της στην έδρα της NASA στην Ουάσιγκτον. «Νομίζω ότι όλοι θα ήθελαν να είναι ευφυής ζωή - αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο μέρος του πολιτισμού μας» είπε η Seager. «Αλλά θα είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι μόνο και μόνο αν δούμε κάτι». Ωστόσο, ακόμη και αν η πρώτη επαφή της ανθρωπότητας με την εξωγήινη ζωή αποδειχθεί ότι είναι μονοκύτταροι οργανισμοί, αυτό θα εξακολουθεί να είναι «πρωτοφανές», δήλωσε η Seager, διότι θα δηλώνει ότι η ζωή μπορεί να είναι κοινή πέρα από τη Γη. Αν υπάρχουν μικρόβια που ζουν σε άλλα μέρη του γαλαξία, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες ότι και άλλη ευφυής ζωή θα μπορούσε να έχει σχηματιστεί, πρόσθεσε.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009, έχει βοηθήσει τους επιστήμονες να ανακαλύψουν χιλιάδες εξωπλανήτες. Οι αστρονόμοι γνωρίζουν τώρα ότι ουσιαστικά κάθε αστέρι στο Γαλαξία μας έχει τουλάχιστον έναν πλανήτη σε τροχιά γύρω από αυτόν, είπε η Seager. Και ένας στους πέντε πλανήτες γύρω από άστρα σαν τον ήλιο μπορούν να διαθέτουν ένα πλανήτη σαν τη Γη στη λεγόμενη κατοικήσιμη ζώνη, σε τροχιά γύρω από ακριβώς τη σωστή απόσταση από το μητρικό του άστρο όπου το υγρό νερό - και συνεπώς η ζωής - μπορεί να υπάρχουν. «Γνωρίζουμε πλέον ότι ζούμε σε ένα γαλαξία γεμάτο με πλανήτες» είπε ο John Grünsfeld, ένας πρώην αστροναύτης της NASA και αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών του οργανισμού στην Ουάσιγκτον.

Ο John Mather, ένας βραβευμένος με Νόμπελ επιστήμονας και αστροφυσικός στο Κέντρο Διαστημικής Πτήσης Goddard της NASA στο Γκρίνμπελτ του Μέριλαντ είναι επίσης ενθουσιασμένος για τη δυνατότητα ανακάλυψης εξωγήινων κόσμων. Ο Mather είναι ο επικεφαλής επιστήμονας του έργου για το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb (JWST), το τηλεσκόπιο των 8.8 δις δολαρίων που διαδέχθηκε το Hubble. Μεταξύ άλλων, το JWST θα ψάξει για σημάδια ζωής - όπως το οξυγόνο, το διοξείδιο του άνθρακα ή το νερό - στις ατμόσφαιρες των εξωπλανητών. Το τηλεσκόπιο θα ψάξει για αυτά τα σημάδια με την ανάλυση του φωτός που περνάει μέσα από τις ατμόσφαιρες των πλανητών, καθώς κινούνται σε τροχιά μπροστά από τα άστρα τους.

Αλλά ακόμη και με το JWST, οι επιστήμονες θα πρέπει να είναι «πραγματικά τυχεροί» για να εντοπίσουν κατοικημένους πλανήτες, επειδή το φως που εκπέμπεται από αυτούς τους κόσμους είναι πολύ αχνό, και το διαστημικό σκάφος δεν μπορεί να συλλέξει αρκετό φως για να δει τους περισσότερους από αυτούς, είπαν οι ομιλητές. Για να ξεκινήσει πραγματικά την αναζήτηση, η NASA θα χρειαστεί μεγαλύτερα τηλεσκόπια, με κάτοπτρα περίπου 10 έως 20 μέτρα - πολύ μεγαλύτερα από τα 6,5 μ. του JWST. Παρόλα αυτά, εάν οι επιστήμονες βρουν σημάδια στην ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη, αυτά τα στοιχεία θα τους πουν μόνο ότι υπάρχει κάποιο είδος ζωής στον εξωγήινο κόσμο, αλλά δεν θα τους πούνε τι μορφή θα έχει, είπε η Seager. Για παράδειγμα, η εξωγήινη ζωή θα μπορούσε να αποτελείται από απλά βακτήρια ή αμοιβάδες, αντί πολύπλοκων, πολυκύτταρων όντων.

Το JWST και άμεσοι διάδοχοί του δεν θα είναι σε θέση να ψάξουν για τα σήματα που αποστέλλονται από νοήμονα ζωή, αλλά αν βρουν πλανήτες με τυχόν σημάδια ζωής, άλλα τηλεσκόπια που ασχολούνται με την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης (Search for Extra-Terrestrial Intelligence -SETI), θα μπορούσαν να επικεντρωθούν σε αυτούς τους πλανήτες και να ακούνε ραδιοκύματα ή άλλα σήματα που θα μπορούσαν να δείξουν ένα τεχνολογικά εξελιγμένο εξωγήινο πολιτισμό. Στην πραγματικότητα, οι αστρονόμοι στο Ινστιτούτο SETI στο Mountain View της Καλιφόρνια, έχουν ήδη προβεί σε συνεχείς παρατηρήσεις των εξωπλανητών που βρέθηκαν από το διαστημόπλοιο Kepler. Τελικά, οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να στείλουν ανιχνευτές ή ακόμα και επανδρωμένο διαστημόπλοιο σε πλανήτες που παρουσιάζουν σημάδια ζωής - αλλά με τους περιορισμούς της τρέχουσας τεχνολογίας πυραύλων, το να φτάσουν εκεί θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από μια ανθρώπινη ζωή.

ΠΗΓΗ


Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Μια μακάβρια προφητεία: Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος και οι Ιππότες της Κολάσεως

Πολλά έχουν γραφτεί για τις μυστικιστικές και αποκρυφιστικές βάσεις του Ναζισμού και τα σύμβολα που είχε οικειοποιηθεί ο Χίτλερ από αρχαίους πολιτισμούς. Σύμβολα όπως η σβάστικα που είχαν χρησιμοποιηθεί από αρχαίους πολιτισμούς όπως οι Αιγύπτιοι και οι Βαβυλώνιοι σαν εικόνα της ηλιακής ενέργειας ή σαν σύμβολα θεών όπως στην Ινδία, την Ελλάδα, την Σκανδιναβία (ακόμα και σαν σύμβολο του Ιησού στις πρώτες χριστιανικές κατακόμβες).

Όμως μια ανάμνηση ενός άγγλου αξιωματούχου, απ’ τη γνωριμία του με έναν γερμανό αξιωματούχο στην Ιαπωνία του μεσοπολέμου, μας φέρνει μπροστά σε μια μακάβρια προφητεία για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο και τους … «Ιππότες της Κόλασης».

Η ανάμνηση της προφητείας ήρθε στον άγγλο συνταγματάρχη Sir Arthur, καθώς οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής αποχωρούσαν απ’ το Παρίσι, κάτω απ’ την πίεση των συμμαχικών δυνάμεων, τον Ιούνιο του 1944. Τότε μια ανακάλυψη ήρθε να ρίξει επιπλέον μυστήριο στο ήδη μυστηριώδες και αποκρυφιστικό υπόβαθρο του Ναζισμού.

Μπροστά στα μάτια των έκπληκτων συμμάχων εμφανίστηκε μια αίθουσα με ένα στρογγυλό τραπέζι στη μέση, καρέκλες σε γοτθικό στυλ, πανοπλίες, κράνη, αλλά και σύμβολα των SS. Ο Sir Arthur αναγνώρισε πίσω απ’ αυτόν τον διάκοσμο, την ιδεολογία και τα σύμβολα των Ναζί, σύμβολα παρμένα από την παράδοση των τευτονική ιπποτική παράδοση. Ένα κύπελλο που βρέθηκε στο κέντρο του τραπεζιού, το οποίο περιείχε κρασί και αίμα, συμβόλιζε κατά τον Sir Arthur το Άγιο Δισκοπότηρο.

Το μόνο που δεν μπορούσε να εξηγήσει ο άγγλος συνταγματάρχης ήταν γιαπωνέζικο μαχαίρι για χαρακίρι που βρέθηκε μέσα στο όλο σκηνικό. Τότε ο Sir Arthur θυμήθηκε ένα γεγονός από τη θητεία του στην Ιαπωνία στη δεκαετία του 1930 και κάποιον Hausshofer, μέλος της γερμανικής πρεσβείας στο Τόκιο, ο οποίος είχε εκπληκτικές γνώσεις για τη γιαπωνέζικη παράδοση και ήταν μέλος της Εταιρείας του Πράσινου Δράκου, μιας μυστικής γιαπωνέζικης πολιτικής ομάδας με εχθρικές διαθέσεις προς τη Δύση. Στη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου ο Hausshofer υπήρξε στρατηγός, με διορατικές και πολλές φορές προφητικές ικανότητες!

Μετά τον πόλεμο έγινε επιστήμονας, με έντονο ενδιαφέρον στη μαγεία, τον αποκρυφισμό, ενώ υπήρξε και ένας απ’ τους ιδρυτές – μαζί με τον Dietrich Eckart - του μυστικού και αποκρυφιστικού χαρακτήρα Τάγματος της Θούλης. Τα μέλη αυτού του τάγματος πίστευαν ότι είχαν άμεση σχέση και σύνδεση με τον χαμένο πολιτισμό της Ατλαντίδας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, ο Χίτλερ είχε προσχωρήσει στο Τάγμα της Θούλης. Επιπλέον ο Eckart πεθαίνοντας είχε συμβουλεύσει τον Hausshofer να ακολουθήσει την πορεία και τη στρατηγική που θα χάραζε ο Χίτλερ για το μέλλον της Γερμανίας και του κόσμου. Ο Hausshofer απ’ τη μεριά του χαρακτήριζε τον Χίτλερ – σε συζήτηση που είχε με τον Sir Arthur στα τέλη της δεκαετίας του 1930 - σαν ημιμαθή και ασήμαντο άτομο, ιδιαίτερα πολύτιμο όμως στο Τάγμα της Θούλης σαν «μέντιουμ» (ενδιάμεσο). Μέσω του Χίτλερ, οι μάζες εμποτίστηκαν με μια ισχυρή αποκρυφιστική ενέργεια και πέρασε σ’ αυτήν το αρχέτυπο της Άριας ανωτερότητας. Μάλιστα ο Hausshofer ήταν αυτός που επέβαλε στον Χίτλερ τη σβάστικα σαν σύμβολο των Ναζί.

Μάλιστα ο Hausshofer παραδέχτηκε μπροστά στον άγγλο αξιωματούχο, ότι ξέρει ότι η Γερμανία θα χάσει τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και προέβλεψε έναν 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά τον οποίο μια τελείως διαφορετική Γερμανία θα αποτελεί μέλος ενός διεθνούς συνασπισμού, ο οποίος όμως θα είναι ανήμπορος να αντιδράσει μπροστά στα υπερ-όπλα αυτής της απόκρυφης στρατιάς που ο Hausshofer αποκαλούσε «Ιππότες της Κόλασης». Ένα χάος θα επικρατήσει μέσα στο οποίο κανείς δεν θα ξέρει από πού θα έρθει το επόμενο χτύπημα, ο επόμενος καμικάζι.

Ας ελπίσουμε ότι ο – γενικά διορατικός και προφητικός Hausshofer – έκανε λάθος και ότι δεν πρόκειται να ζήσουμε μια τέτοια παγκόσμια τραγωδία, σήμερα σε μια εποχή γεμάτη μίσος, φανατισμό και παραλογισμό ! … Άσχετα απ’ το ποιοι θα είναι οι «Ιππότες της Κόλασης» στους οποίους αναφέρονταν !

ΠΗΓΗ 


Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share: