Οι επιστήμονες είναι σε Συναγερμό: καταγράφτηκαν «σύννεφα μεθανίου" στον Αρκτικό Ωκεανό!!!

Οι επιστήμονες Συναγερμός: καταγράφονται «σύννεφα μεθανίου" στον Αρκτικό Ωκεανό
Η κατάσταση είναι δραματική και πρωτοφανής, από "σύννεφα" μεθανίου,  του θερμοκηπίου πού είναι 20 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα - παρατηρήθηκε στην επιφάνεια του Αρκτικού Ωκεανού, από τους επιστήμονες που ασχολούνται με την εποπτεία σε μεγάλη κλίμακα στην περιοχή.
   Τεράστια «λοφία» του μεθανίου, που παρατηρήθηκε στον Αρκτικό Ωκεανό
Η κλίμακα και τον όγκο του μεθανίου έχουν ήδη καταχωρηθεί από τον επικεφαλή της ρωσικής ερευνητικής ομάδας που ελέγχει το βυθό της Ανατολικής Σιβηρίας τής Αρκτικής ζωής στη βόρεια Ρωσία για σχεδόν 20 χρόνια.
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη με την εφημερίδα The Independent, Igor Semiletov ο διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ερευνών της Αρκτικής στο Πανεπιστήμιο Fairbanks της Αλάσκας, ο οποίος οδήγησε την όγδοη κρουαζιέρα τής ρωσο-αμερικανικής ομάδας πρός τής θάλασσες της Ανατολικής Σιβηρίας, είπε ότι δεν είχε δεί ποτέ πριν, τέτοια τεράστια σύννεφα μεθανίου, που απελευθερώθηκαν από τον πυθμένα του Αρκτικού Ωκεανού.
"Στην αρχή - αναφέρει ο Semiletov - βρήκαμε δομές που ήταν δεκάδες μέτρα σε διάμετρο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε διαπιστώσει συνεχείς, ισχυρά και εντυπωσιακά φαινόμενα αερίου, που φτάνουν πάνω από 1.000 μέτρα σε διάμετρο, απελευθερώνοντας στόν αέρα έντονο μεθάνιο, πού είναι πολύ επικίνδυνο. Αυτό είναι εκπληκτικό », - δήλωσε ο κ. Semiletov.
Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου