Πώς αντέδρασε επιστήμονας μετά την επιβεβαίωση της θεωρίας του Big Bang! Βίντεο

Τα νέα είναι συγκλονιστικά για την επιστήμη, την ανθρωπότητα ολόκληρη αλλά και τον Andrei Dmitriyevich Linde ειδικά. Κι αυτό γιατί επιστήμονες του Χάρβαρντ ανακοίνωσαν μόλις ότι κατάφεραν να συλλάβουν το πρώτο σήμα από τη «Μεγάλη Έκρηξη» που γέννησε τον γνωστό και άγνωστο κόσμο, κάτι που επιβεβαιώνει πέραν αμφιβολίας πια την επιστημονική υπόθεση για τη γέννηση του Διαστήματος.
Το «βαρύ πυροβολικό» της απόδειξης ότι το Σύμπαν ξεκίνησε με το λεγόμενοBig Bang μπορεί μεν να μοιάζει με έκρηξη από arcade videogame της δεκαετίας του '80, είναι όμως η πρώτη άμεση επιβεβαίωση του γεγονότος που τα ξεκίνησε όλα.
Το χαρακτηριστικό που έμενε να αποδειχθεί για την ορθότητα της υπόθεσης του Big Bang ήταν τα βαρυτικά κύματα, διακυμάνσεις δηλαδή στην ακτινοβολία υποβάθρου του Σύμπαντος που δημιουργήθηκαν -σύμφωνα με την ερευνητική υπόθεση- κατά την περίοδο που ακολούθησε το Big Bang, τη λεγόμενη «εποχή του πληθωρισμού» που επεκτάθηκε.
Ο θεωρητικός φυσικός λοιπόν Andrei Dmitriyevich Linde ήταν ένας από τους βασικούς εισηγητές της «κοσμικής πληθωριστικής θεωρίας» που φαίνεται πια να επιβεβαιώνεται! Μια πολυετής ερευνητική εργασία οδεύει δηλαδή προς την πλήρη απόδειξή της και ο κύριος καθηγητής δεν θα μπορούσε παρά να είναι πανευτυχής.
Δείτε τα συναισθήματά του καθώς ο ερευνητής Chao-Lin Kuo του χτυπά την πόρτα για να του ανακοινώσει την επιβεβαίωση μιας ολόκληρης ζωής θεωρητικής έρευνας! Ο Kuo και οι συνάδελφοί του στο Χάρβαρντ ήταν μάλιστα η ομάδα που κατάφερε να συλλάβει τα βαρυτικά κύματα, τις πρώτες δονήσεις του Big Bang δηλαδή που υπέθετε η θεωρία του Linde!
Όσο για τα βαρυτικά κύματα, θεωρητικοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τον Αϊνστάιν το 1916 στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, δεν είχαν ωστόσο ποτέ αποδειχθεί πειραματικά μέχρι σήμερα.
Αν η καταγραφή των βαρυτικών κυμάτων αποδειχθεί και αντέξει στις προσπάθειες κατάρριψής της από την επιστημονική κοινότητα, τότε θα μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της Ιστορίας!
Και βέβαια κάποιος θα κερδίσει Νόμπελ για την ανακάλυψη! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται κύκλοι της κοινότητας των φυσικών επιστημόνων για τη θεαματική ανακοίνωση της ομάδας του Χάρβαρντ ότι βρήκαν την πολυπόθητη απόδειξη της κοσμικής ακτινοβολίας που ακολούθησε το Big Bang.
Κι ενώ στα μάτια του αμύητου (όλων μας δηλαδή) τα βαρυτικά κύματα δεν φαίνονται τόσο σπουδαία, για τον κόσμο των αστρονόμων και των θεωρητικών φυσικών αποτελεί κολοσσιαία ανακάλυψη για τη γνώση μας περί της καταγωγής του Σύμπαντος.

Και για να το βάλουμε στην προοπτική του, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η εν λόγω ανακάλυψη είναι εξίσου σημαντική με το μποζόνιο του Χιγκς του 2012.

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου