Απέκτησε νέο πρόσωπο με 3D εκτυπωτή

Απέκτησε νέο πρόσωπο με 3D εκτυπωτή -Μια πρωτοποριακή επέμβαση που έβγαλε έναν 29χρονο από το περιθώριο

Ενας Βρετανός έγραψε ιστορία καθώς υποβλήθηκε σε μια πρωτοποριακή επέμβαση στο πρόσωπό του, χρησιμοποιώντας μια σειρά από εκτυπώσεις τεχνολογίας 3D.
Ο 29χρονος Stephen Power από το Καρντίφ απέκτησε νέο πρόσωπο καθώς για πρώτη φορά εφαρμόστηκε σε εκείνον η νέα επαναστατική χειρουργική αποκατάσταση με χρήση αποκλειστικά εκτυπωμένων «χαρακτηριστικών» και εξαρτημάτων για τη σύνδεσή τους.
Ο 29χρονος υπέστη σοβαρή παραμόρφωση του προσώπου μετά από ένα ατύχημα το Σεπτέμβριο του 2012 που είχε με τη μοτοσικλέτα του. Επιπλέον, παρότι φορούσε κράνος υπέστη κάταγμα στα ζυγωματικά, και πολλαπλά τραύματα στη μύτη και το κρανίο.
Πλέον, ο 29χρονος που εργαζόταν ως μπάρμαν, δηλώνει ευτυχής καθώς θα μπορεί να ζει χωρίς να χρειάζεται να κρύβει την σοβαρή παραμόρφωση του φορώντας συνεχώς καπέλα, γυαλιά και κασκόλ.
Επειτά από τουλάχιστον 8 ώρες κάτω από το χειρουργικό νυστέρι, γράφει ο Independent, η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου Μόρισον στο Σουάνσι της Ουαλίας, χρησιμοποίησε τρισδιάστατο εκτυπωτή για να δημιουργήσει τα αναγκαία εμφυτεύματα και τα εξαρτήματα για να «εκτυπώσει» ένα νέο πρόσωπο για τον νεαρό.
«Η επέμβαση μου άλλαξε τη ζωή», λέει ο 29χρονος, «Είδα τη διαφορά αμέσως από τη πρώτη ώρα που ξύπνησα από την επέμβαση».

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου